VIDEO. Pomacost a cerut rezilierea contractului cu Primăria Constanţa. Ce spune Horia Constantinescu despre situaţia spaţiilor verzi

3
2885

Ani la rândul Constanţa a avut spaţiile verzi în grija a două mari societăţi. Una dintre ele este Pomacost SA, la adresa căreia, în trecut, actualul primar Vergil Chiţac avea comentarii extrem de dure. Între timp, Vergil Chiţac a câştigat Primăria Constanţa, iar în echipa sa a fost cooptat Horia Constantinescu. Pentru început în cadrul Serviciului Spaţii Verzi, apoi director la Servicii Publice.

Despre situaţia actuală a spaţiilor verzi şi a firmelor care au contracte cu Primăria Constanţa să se ocupe a vorbit, în cadrul unui interviu, Horia Constantinescu. Acesta a confirmat, pentru Focus Press, că Pomacost a solicitat rezilierea contractului cu primăria. Însă, a adăugat Constantinescu, reprezentanţii primăriei nu au dorit rezilierea: “Cred că a fost înţeles greşit dezideratul nostru. Dezideratul nostru nu este acela de a anula, ci de a aduce în parametri de funcţionalitate optimă. În opinia mea, de cetăţean constănţean, ce am văzut în oraş în ultimii 5 ani, 4 (…), arăta un oraş uscat, tern, vlăguit de verde, fără verde, fără parcuri bine întreţinute. Eu nu m-am gândit că aceştia (reprezentanţii firmelor –n.r.) şi-au dorit ca neapărat aşa să arate Constanţa, ci m-am gândit că nu aucapacitatea şi am solicitat nişte date care probabil i-au descumpănit. Le-am cerut aceste  date pentru a şti ce pot construi cu  ei în această primăvară. Degeaba avem două firme mari, puternice, dacă săracii nu au mai găsit mână de lucru (…)”.

Declaraţiile complete ale lui Horia Constantinescu pot fi urmărite în materialul VIDEO.

Mai adăugăm doar declaraţia din 2019 a lui Vergil Chiţac, înainte de a deveni primar al Constanţei: „Este o societate care deține acest contract încă de la primul mandat al lui Radu Mazăre. Numele societății devoalează proprietarii de facto și scopul înființării ei. POMACOST: PO, de la POPA BASARAB- văr al lui Radu Mazăre, decedat în urmă cu patru ani, MA de la Mazăre, CO de la Constantinescu și, nu în ultimul rând, ST de la STRUTINSKI. Ați înțeles probabil că firma are scopul să facă profit din banii veniți de la bugetul local și nimic altceva. Profitul nu se știe în buzunarele cui ajunge pentru că în acționariatul firmei se regăsește o firmă cu proprietari anonimi din Cipru, dar e lesne de dedus care sunt beneficiarii. Atâta timp cât profitul se duce la cei aflați la „butoanele” administrației locale calitatea serviciilor nu mai contează. Vedeți și dumneavoastră în ce hal arată spațiile noastre verzi! Acesta este un serviciu descentralizat al primăriei. Vi se pare că este unul care funcționează? Mai mult, în anul 2015, Curtea de Conturi a descoperit că o serie de servicii prestate de Pomacost erau facturate de Primărie și către Polaris M Holding, firma care se ocupă cu salubrizarea orașului. Este vorba despre igienizarea parcului de la Primărie unde noi, contribuabilii, plăteam din cauza incompetenței celor din administrație de două ori același serviciu. Ca să scape de stigmatul echipei Mazăre și să mascheze în continuare destinația profitului, Pomacost și-a schimbat denumirea în Garden Shop Services SRL. Componența acționaritului este formată din descendenții lui Basarab Popa – Mihai Popa (10%) şi Florentina Popa (10%) plus GKL Engineering LTD (80%), cu sediul în Cipru. Nu credeți că trebuie reziliat contractul cu Pomacost/Garden Shop Services? Contractul a fost încheiat în 2001 și de 18 ani calitatea serviciilor acestei firme este jalnică. Este de necrezut că în cei 18 ani de contract să nu sesizeze nimeni din Primărie starea spațiilor și verzi și să nu se ia măsuri! Doar dacă interesele sunt altele… Aveți încredere, lucrurile nu vor rămane așa!”.

A.C.

3 COMENTARII

  1. Un amiral cu carnet de partid comunist ,care acum este mare liberal și primarul Constantei,nu putea să -și coopteze în echipă, tot un individ cu legături și prietenii în Partidul Comunist ,un șmecher de București. Cu toți comuniștii, de la mic la mare, mai făceam un CANAL,așa cum au făcut ei cu toată CREMA INTELECTUALITĂȚII din România, numai așa tara asta se curăța de acest Putregai ,și se liniștea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.