Detalii din dosarul traficantului de droguri din Cernavodă, prins cu cocaina ascunsă în plafonul mașinii

0
12221
Cocaină. FOTO: emsworld.com

Cei trei traficanți de droguri prinși în flagrant pe autostrada A2, în luna septembrie a anului trecut, cu droguri ascunse în plafonul mașinii, au fost trimiși în judecată. Procurorii DIICOT au trimis rechizitoriul acestora în instanță, întrucât, din câte se pare, cei trei au refuzat varianta încheierii acordului de recunoaștere a vinovăției.

Este vorba despre 3 indivizi care erau filați de cava timp de autorități, iar pe data de 11 septembrie, în urma unei acțiuni coordonată de procurorii DIICOT, cei trei au fost depistați transportând anumite cantități de droguri de mare risc, ascunse în mașină.

La momentul flagrantului, oamenii legii au descoperit, în plafonul vehiculului, 47 de grame de cocaină, iar la controlul amănunțit al vehiculului în cauză, polițiștii au găsit și o cantitate de marijuana.

Din cercetări a reieșit că drogurile ar fi provenit din Germania în vederea vânzării către consumatori.

În urma audierilor, procurorul de caz a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a unui bărbat de 40 de ani, din Cernavodă, acesta urmând a fi prezentat în cursul zilei de astăzi instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Revenind în prezent, procurorii au finalizat urmărirea penală și au trimis rechizitoriul în instanță. Judecătorul de cameră preliminară a stabilit că înaintarea rechizitoriului în instanță este temeinică și legală, astfel încât poate începe cercetarea judecătorească.

Soluția pe scurt: respinge cererile/excepţiile formulate în procedura camerei preliminare de inculpaţii Piron Marius-Marian şi Damian Iulian-Robert, prin apărători aleşi, ca nefondate. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.416/D/P/2019 din data de 01.10.2020 al Parchetului de pe lângă ÎCCJ-DIICOT ST Constanţa privind pe inculpaţii: PIRON MARIUS-MARIAN, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor prev. de art. 2, alin. 1 și 2 din Legea nr. 143/2000 și prev. de art. 3, alin. 1 și 2 din Legea nr. 143/2000 (trafic de droguri de mare risc și introducerea în țară a drogurilor de mare risc – n.r), POPA BOGDAN-ADRIAN şi DAMIAN IULIAN-ROBERT (cercetați pentru săvârșirea acelorași fapte – n.r.), a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Piron Marius-Marian, Popa Bogdan-Adrian şi Damian Iulian-Robert sub aspectul săvârşirii infracţiunilor faţă de care s-a dispus trimiterea acestora în judecată, aşa cum a fost expusă anterior. Înaintează prezentul dosar instanţei de judecată-Complet F5, în vederea începerii judecăţii. Cu contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunaţtă în camera de consiliu, azi 07.01.2021”, se arată în încheierea de ședință.

Așa cum se poate observa, decizia Tribunalului poate fi contestată, dar cu argumente solide, altfel instanța superioară va respinge contestația. Prin urmare, începe etapa cercetării judecătorești față de cei trei traficanți, pe fondul cauzei, dat fiind că nu au fost încheiate acorduri de recunoaștere a vinovăției, fapt care le-ar fi redus atât pedepsele, cât și timpul alovcat acestui proces penal.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.