Comandamentul Litoral 2021, lansat în prezența președintelui ANPC

0
202

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a organizat vineri, 02.07.2021, o conferință de presă în vederea lansării oficiale a Comandamentului LITORAL 2021. Evenimentul se desfășoară în prezența Președintelui ANPC, Claudiu Dolot.

Totodată la întâlnire participă Prefectului județului, Silviu-Iulian Coșa, Primarului Municipiului Constanța, Vergil Chițac, precum și reprezentanții industriei ospitalității de pe litoral.

”Inspectorii ANPC vor fi prezenți în permanenta pe litoral. DpDv al nostru strategia pe care dorim sa o aplifam este prevenția în primul rând și abia apoi aplicarea de sancțiuni, pentru fapte neconforme. Sper ca reprezentatii industriei hoteliere au înțeles că responsabilitatea este cuvântul magic”, a precizat președintele ANPC.

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a precizat că se așteaptă ca un număr mare de turiști să fie prezenți în stațiunea Mamaia.

”Anul acesta este mai special pentru că odată cu măsurile de relaxare de la 1 iulie, cred că oamenii vor veni în număr mare pe litoralul românesc, dar în special în stațiunea Mamaia”, a spus Vergil Chițac.

Corina Martin, președintele de onoare al Asociației RESTO a menționat că au apărut câteva probleme din cauza extinderii plajelor.

”Noi, patronatele și membrii noștri, și dumneavoastră, autoritățile, trebuie să colaboram, ca să putem oferi vacante reușite turiștilor. Într-adevar, au apărut probleme din cauza extinderii plajei, Horeca abia își revine după restricțiile impuse de pandemie, de aceea ne dorim ca ANPC sa pună accent, întâi, pe prevenție și informare. Cu autoritățile locale, dacă ne vom așeza mai des și mai mult la masă, suntem siguri că vom reuși să rezolvam problemele de pe litoral”, a precizat Corina Martin.

V.I., M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.