Combinaţiile de 1 leu metrul pătrat la Murfatlar: cabinetul medical care invită procurorii la anchetă

0
2610
sursa foto: Facebook

Verificările Curţii de Conturi la nivelul primăriilor, companiilor şi instituţiilor de stat duc, de multe ori, la rapoarte care ajung în atenţia procurorilor. Există şi situaţii când un audit intern poate fi transmis Curţii de Conturi, iar următorul pas poate fi sesizarea Parchetului. Cel mai probabil, încredinţarea unui spaţiu  de către o primărie, contra 1 leu metrul pătrat, este subiect demn de verificări.

În 1993, administraţia publică locală din Murfatlar a edificat, împreună cu prospera (de la aceavreme) societate Vie Vin Murfatlar, o clădire. Mai precis, administraţia locală a pus la dispoziţie un teren, iar societatea a construit imobilul. Vie Vin Murfatlar a devenit proprietara parterului şi a unei treimi din  etaj, în timp ce primăriei i-a revenit restul din etaj. Pentru că Vie Vin Murfatlar a început să aibă probleme şi să acumuleze datorii către stat, în contul debitelor, ANAF a preluat parterul şi treimea din etajul clădirii. A funcţionat aici, o perioadă, Agenţia Fiscală  Murfatlar. După un timp, agenţia a fost desfiinţată, iar Primăria Murfatlar a preluat întreaga clădire.

Pentru că oraşul Murfatlar nu avea un centrude sănătate, administraţia locală a  decis ca această clădire să fie recompartimentată. Urma să devină centru medical, în colaborare cu Iowemed. La scurt timp însă, adică în 2012, alegerile au fost câştigate de PSD, iar Iowemed a fost trimis la plimbare. În schimb, noua administraţie locală a „transferat” centrul  unei societăţi care are „comanda” la Eforie, contra unei chirii de… 1 leu metrul pătrat! Adică pomană curată, preţ pe care nu îl întâlnim niciunde în judeţ sau în ţară, asta în condiţiile în care centrul nu este în subordinea vreunui spital destat. Este vorba despre un privat care oferă servicii medicale contracost.

Contractul pentru „fabuloasa” sumă de 1 leu metrul pătrat a fost semnat în data de 11.01.2013, cu o valabilitate de 10 ani. Firma care şi-a „adjudecat” sediul în suprafaţă de 336, 80 mp este SC Neptun Medical SRL.

Detaliile menţionate mai sus se regăsesc şi într-un document ce reprezintă un audit intern derulat de dată recentă în primărie. Documentul va ajunge în atenţia Curţii de Conturi, iar de aici, cel mai probabil, pe masa procurorilor, care vor stabili prejudiciul adus bugetului local.

Cine se află în spatele SC Neptun Medical SRL

Neptun Medical SRL a fost înfiinţată în anul 2012 (culmea!, în anul când PSD a câştigat  alegerile în Murfatlar şi cu puţin timp înainte de semnarea contractului pentru preluarea sediului la care facem referire în articol). Asociate în firmă figurau, la acea data, Andreia Maria Cernat şi Ruxandra Elena Drăghiciu. Foarte interesant: cele două firgurează şi în alte firme, doar că nici una cu legătură în domeniul medical. În schimb, au legătură cu expertizele în domeniul  contabil. O altă legătură interesantă: Virginia Uzun (fostă Ştefănică), fosta şefă a Serviciului de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Constanţa, cea care a candidat, anul trecut, din partea PSD, pentru Primăria Eforie.

Andreia Maria Cernat a figurat, la un moment dat, ca asociată în firma Eurolevel SRL. Este o firmă care a colaborat cu SPIT, dar şi cu CJC, iar încrengăturile respectivului parteneriat sigur se află în – hai să îi spunem – baza de date ale procurorilor.

Vom reveni.

Alexandra CUCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.