Comercianții de flori, necăjiți și furioși din cauza lipsei clienților în prima zi de școală

0
413

Vânzătorii de flori din toate zonele Constanței au șomat astăzi, 14 septembrie 2020. Zilele în care părinții se îngrămădeau la tonete să cumpere buchete cât mai frumoase pentru învățătoare și profesoare au devenit o amintire, o himeră parcă.

Astăzi, 14.09.2020, toți comercianții de flori s-au plâns de lipsa clienților în prima zi de școală. Din cauza recomandărilor de a nu merge la școală cu buchete de flori pentru învățătoare și profesoare, părinții nu s-au mai îngrămădit să le cumpere. Aproape că au lipsit cu desăvârșire. Cel puțin așa ne-au declarat vânzătorii din zona Gării Constanța, Casei de Cultură, ICIL și a Spitalului Județean.

„Jale. Cum să spunem altfel. Jale mare! N-a venit nimeni să ia flori să ducă la școală. Dimpotrivă, au trecut părinți care ne-au spus că nu pot să cumpere, pentru că așa le-au zis profesorii: fără flori“, ni s-a plâns un comerciant din zona Casei de Cultură, mâhnit nevoie mare.

Același lucru ni l-au spus și vânzătorii de la ICIL. Cei din zona Spitalului Județean Constanța erau chiar furioși. „Păi ce, ghiozdanele nu pot să aibă COVID? Hainele de pe copii? Sau poșetele învățătoarelor, alea ce au, sunt prea scumpe și nu se pune COVID-ul ăsta pe ele? O mare minciună: nu aduceți flori că pot să aibă COVID pe ele și se transmite! Păi ăsta e peste tot nu, de ce zic numai de flori, ca să nu mai cumpere lumea? Nimeni n-a venit azi să ia un buchet. Toată ziua am stat degeaba“, s-a arătat indignată o vânzătoare.

În zona Tomis III și a Gării Constanța, unii părinți ar fi îndrăznit să cumpere flori pentru a le bucura pe doamne la școală. Dar puțini, îi numărai pe degetele de la o mână. „N-a mers cum a mers anul trecut, din cauza bolii ăsteia. Că lumea zice că vor să bage iar profesorii în carantină. N-au vrut să lase copiii să ia flori să ducă la școală. Nu prea a fost vânzare: n-am vândut decât la patru persoane. Și în Tomis III a fost la fel. Păi dacă le-a dat ordin să nu ia buchete de flori la profesori că se infectează!“, ne-a declarat un comerciant de flori din zona Gării.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.