Plajele sălbatice, călcate în picioare și în luna septembrie

0
368

La sfârșitul celei de a doua săptămâni a lunii septembrie, controalele desfășurate de Comisariatele Regionale ale ARBDD, au scos la iveală că deși, numărul turiștilor din zonă a scăzut, numărul de încălcări ale legislației a rămas destul de ridicat.

Potrivit inspectorilor ARBDD, în data de 12 septembrie a fost estimat un număr de 2685 vizitatori și 660 auto, iar în data de 13 septembrie a fost estimate un număr de 2150 vizitatori și 555 auto.

În urma acțiunilor de control de sâmbătă 12 septembrie, au fost aplicate 48 de sancțiuni – 34 amenzi și 14 avertismente, în valoare totală de 16 400 lei, iar duminică 13 septembrie au fost aplicate 52 sancțiuni – 31 amenzi și 21 avertismente, în valoare de 12 600 lei.

Sancțiunile au fost aplicate pentru încălcarea unor prevederi ale Legii 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei „Delta Dunării“, pentru încălcarea unor prevederi ale OUG Nr. 202 /2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere, respectiv accesul persoanelor și circulația cu mijloace rutiere pe teritoriul rezervației fără actele de reglementare emise de Administraţia Rezervaţiei (permise de acces), campare ilegală, circulația sau staționarea vehiculelor pe plaje, în zone strict protejate sau pe zonele adiacente.

„Este dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos și echilibrat ecologic dar avem, de asemenea, și îndatorirea de a proteja și a ameliora mediul înconjurător. În condițiile dezvoltării tehnico-economice actuale, existența, menținerea și chiar extinderea ariilor protejate sunt necesități vitale pentru existența naturii și a comunităților umane, reprezentând mai mult decât peisaje valoroase din punct de vedere estetic fiind sursa pentru refacerea și menținerea sănătății“, au transmis reprezentanții ARBDD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.