Comisarii Gărzii de Mediu au verificat șantierele din vecinătatea plajelor din zona Mamaia Nord – Năvodari

0
3472
Zona de nord a stațiunii Mamaia este un șantier continuu. FOTO Cătălin SCHIPOR

Zona de nord a litoralului românesc, în special în segmentul Mamaia Nord – Năvodari, relaxarea pentru turiști este aproape imposibilă și asta pentru că acolo este un continuu șantier, cu gălăgie, praf și gropi.

Problemă șantierelor din apropierea plajelor românești nu este una nouă. De ani de zile în zona Mamaia nord – Năvodari, situația este aceeași. În fiecare an apar construcții noi, iar în șantiere se lucrează inclusiv pe perioadă sezonului estival. Praful și zgomotul produs de utilajele care lucrează de dimineață până seară i-au adus la limita răbdării pe turiștii cazați în zonă și care sperau la altceva atunci au închiriat camere aproape de mare.

Situația a fost verificată de comisarii Gărzii de Mediu în urma sesizărilor primite.

Facem acțiuni de control ca să le impunem măsuri și trebuie să înțeleagă că au obligația să își protejeze zonele de lucru astfel încât să nu mai creeze disconfort pe stradă sau pe plajă“ a precizat Steluța Popescu, comisar șef al Gărzii de Mediu Constanța.

„Acțiunile desfășurate de Garda de Mediu sunt un mesaj ferm pe care vrem să îl transmitem populației și contraveninenților că suntem prezenți. Ceea ce facem acuma este parte integrantă a acțiunii „Comandament litioral“. demarat de Garda de Mediu din data de 15 iulie. O mică parte este verificarea organizărilor de șantier din vecinătatea plajelor. Așa cum legea prevede un mediu curat, așa considerăm că și turiștii merită să beneficieze de același lucru“, a precizat Andrei Corlan, consilierul comisarului general al Gărzii Naționale de Mediu.

Sancțiunile pentru neregulile depistate au pornit de la 15.000 de lei pentru fiecare agent economic.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.