Comuna Nicolae Bălcescu va fi racordată la gaze. APM a dat acordul

0
1264
retea gaze

Pe raza comunei Nicolae Bălcescu s-au înfiinţat, în ultimii ani, mari parcuri eoliene, zona fiind una propice pentru astfel de activităţi privind producerea de energie verde. Cu o populaţie de aproximativ 6.000 de locuitori, comuna s-a dezvoltat în ultimii an. Prin urmare, administrația locală are în plan înființarea rețelei de gaze, iar pentru acest lucru au început deja demersurile.

Ca urmare a solicitării de emitere a acordului de mediu adresate de Comuna Nicolae Bălcescu, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a decis că proiectul „Retea de distribuție gaze naturale presiune medie în localitatea Nicolae Bălcescu și satul Dorobanțu” nu se supune evaluării impactului asupra mediului. Lungimea totală a rețelei de distribuție va fi de aproximativ 61.209 m. Numărul total de potențiali consumatori casnici este de 2.214, distribuite astfel: gospodarii individuale – 1661, apartamente în blocuri de locuit – 171 și institutii publice – 17. În urma implementării proiectului va rezulta o statie de reglare – masurare – predare cu o capacitate de aproximativ 10.000 Nmc/h. Consiliul Local al UAT Nicolae Bălcescu va aproba darea în folosință gratuită a suprafeței de 200 m2, pentru amplasarea Stației de Reglare Măsurare Predare.

Precizăm că în anii 2019 și 2020 s-au desfășurat importante lucrări de infrastructură în comuna Nicolae Bălcescu, lucrări menită să sporească gradul de civilizație și confort pentru locuitori. Au continuat lucrările de introducere a sistemului de canalizare atât în Nicolae Bălcescu cât și în Dorobanțu, s-a lucrat la construirea celor două stații de epurare, au fost asfaltate drumurile în ambele localități, drumuri ce niciodată nu au fost modernizate. Aceste proiecte s-au desfășurat prin finanțare guvernamentală, prin programul PNDL. Totodată, s-au construit platforme comunale pentru  depozitarea gunoilui de grajd  în localităţile Nicolae Bălcescu  şi Dorobanţu şi au fost dotate căminele culturale în scopul conservarii promovarii culturii tradiţionale locale.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.