Au început demersurile pentru creșterea eficienței energetice a Spitalului de Boli Infecțioase

0
71

Municipalitatea dorește să achiziționeze un serviciu pentru elaborarea documentație tehnico-economică aferentă proiectului Creșterea eficienței energetice a imobilului Spitalul Municipal, Constanţa, adică a Spitalului de Boli Infecțioase.

Mai exact, obiectul achiziției constă în elaborarea documentaţiei tehnico-economice adică un proiect tehnic (PT), proiect pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (PAC), documentație pentru obținerea avizelor/acordurilor, proiect de organizare a execuţiei lucrărilor (POE), detalii de execuție (DDE), caiete de sarcini (CS), inclusiv asistență tehnică din partea proiectantului pe parcursul executării lucrărilor.

Proiectul se află în etapa de contractare şi va fi finanţat prin intermediul Programului Operaţional 2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1. Potrivit proiectului, execuția lucrărilor se estimează pe o perioadă de 33 de luni, cuprinzând: izolarea termică a fațadei, hidroizolație aplicată pe acoperiș, înlocuirea instalației de distribuție, montarea de debitmetre, sisteme alternative de producere a energiei electrice, aparate de climatizare, modernizarea instalației de iluminat, etc.

Spitalulul Municipai Constaţa (Spitalul de Boli Infecțioase) este amplasat pe Bulevardul Ferdinand nr.100, și are regim de înalţime S+P±2E. Suprafaţa construită a clădirii este de 1.373,00 mp, iar suprafaţa terenului este de 9.369,00 mp.

Amintim că în luna aprilie 2020 consilierii locali municipali au aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție pentru obiectivul de investiții „Creșterea eficienței energetice a Spitalul Municipal Constanța”, fiind vorba de o finanțare europeană în valoare de peste 25 milioane lei, pentru reabilitarea termică a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.