A violat o minoră ziua în amiaza mare, în zona unui liceu, dar nu-i priește aerul celulei. A cerut liberare condiționată

0
2773
Traumă asupra unei femei. FOTO Luis Galvez

Constănțeanul care a violat o minoră, ziua în amiaza mare, în apropierea liceului C.A. Rosetti din Constanța, după care a tâlhărit-o, cere acum să fie pus în libertate. O instanță i-a respins deja cererea, însă individul insistă, ca si cum faptele sale ar fi tratate la modul „foaie verde”.

La sfârșitul lunii iulie 2016, mai exact pe data de 31 iulie, ora 16:30, Alexandru Ciprian Napradean, în vârstă de 25 de ani la acea vreme, a imobilizat o adolescentă în vârstă de 15 ani, căreia i-a pus mâna la gură ca să nu poată striga, dup care, sub amenințări cu acte de violență, a tras-o într-un loc din apropierea liceului C.A. Rosetti, apoi a violat-o, obligând minora să întrețină cu el relații sexuale normale și orale. La final, ca să nu plece cu mâna goală, sceleratul i-a sustras și telefonul mobil.

În scurt timp, individul a fost reținut, apoi arestat, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de viol și tâlhărie. În cele din urmă, a fost trimis în judecată și condamnat, în 2017, la 7 ani de detenție pentru viol, respectiv 2 ani pentru tâlhărie.

Dar asta nu e tot. Individul a mai primit încă o condamnare de 6 luni de închisoare, pentru conducere pe drumurile publice având permisul de conducere suspendat. La finele anului 2019, judecătorii au contopit pedeapsa de 6 luni închisoare, cu cele 2 pedepse, de 7 ani pentru viol și 2 ani pentru tâlhărie, aplicând pedeapsa cea mai grea, de 7 ani închisoare, la care au adaugat un spor de o treime din cuantumul celorlalte 2 pedepse, respectiv 10 luni, urmând ca, în final, inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 10 luni închisoare. 

Sentința și pedepsele, în general, par a nu fi pe placul constănțeanului, iar acum cere să fie pus în libertate. Ce dacă a violat și tâlhărit o minoră. Aflat încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă, pe data de 21 ianuarie a.c., Alexandru Ciprian Napradean a formulat cerere de liberare condiționată, care a fost respinsă pe data de 4 februarie, la Judecătoria Medgidia. Mai departe, violatorul condamnat a contestat decizia primei instanțe la Tribunalul Constanța. Nici aici nu a avut noroc, întrucât și judecătorii constănțeni i-au respins contestația ca nefondată, luni, 15 martie. De această dată, decizia este definitivă.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.