Cazurile de infectare, în creștere în județ. Prefectul Silviu Coșa: “Ne dorim alte 10-15 fluxuri de vaccinare în municipiul Constanța, dar și paturi noi la ATI”

0
760
Silviu Coşa

Campania de imunizare împotriva virusului Sars-Cov-2 se află în plină desfășurare în județul Constanța, iar de luni, 15 martie a.c., s-a dat startul programărilor pentru etapa a III-a de vaccinare.

Având în vedere numărul persoanelor ce doresc să se vaccineze, este nevoie de înființarea altor fluxuri, mai ales în Constanța, pentru că clocuitorii municipiului se deplasează în diferite centre din județ, cum ar fi Cernavodă, Hârșova, Mangalia sau Medgidia.

În timp ce tot mai multe persoane doresc să se imunizeze, unităţile medicale sunt tot mai pline de pacienţi infectaţi – cel puţin aşa indică rapoartele autorităţilor.

Astfel, conform raportării de luni, 15 martie a.c.,  la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța sunt ocupate 12 paturi iar 2 sub libere, la Spitalul de Boli Infecțioase sunt ocupate toate cele 10 paturi, la Spitalul din Mangalia sunt ocupate toate cele 9 paturi ATI, iar la Spitalul din Medgidia sunt ocupate 11 paturi, iar 2 paturi sunt libere.

Contactat de Focus Press, prefectul Județului Constanța, Silviu Coșa, a vorbit despre necesitatea înființări unor noi fluxuri în cadrul campaniei de vaccinare anti COVID-19, predominant în municipiul Constanța, pentru că mai mult de jumătate din persoanele programate pentru imunizare au domiciliului în municipiul reședință de județ:

”Avem în total 33 de fluxuri, spre sfârșitul lunii sperăm să ne mai fie alocate 10-15 fluxuri,  un flux însumând 60 de persoane vaccinate pe zi. Noi ne dorim ca aceste fluxuri să fie în municipiul Constanța, având în vedere cererea mare care vine din partea locuitorilor din orașul Constanța.  Cu această ocazia voiam să îi felicit pe medicii de familie arondați centrelor din Mihail Kogălniceanu și orașul Ovidiu pentru că au reușit să își programeze pacienții. Primarii din Ovidiu, Valu lui Traian au solicitat deja alte fluxuri și la Cernavodă.”

Referitor la gradul de ocupare a paturilor din spitalele din județ, aseară (n.r. duminică, 14 martie a.c.) eram la 60%, oarecum constant de câteva zile bune”, a mai spus prefectul Silviu Coșa.

Dacă vorbim despre situația neplăcută și îngrijorătoare de la ATI, prefectul a spus că se ia în calcul solicitarea de noi paturi: ”La ATI situația este dinamică, momentan vor face față, este luată în calcul și posibilitatea de a solicita alte paturi de ATI la Spitalul Județean și la Spitalul de Boli Infecțioase”, a precizat Coşa.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.