COMVEX a primit vizita Gărzii de Mediu în ultima zi a anului din cauza unei poluări

0
629
Poluare în Portul Constanța. FITO GNM CJ Constanța

În ultima zi a anului 2020, în jurul orei 10.30, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Constanța a fost informată că în Portul Constanța s-a produs o poluare. Era vorba de depunerea unui strat consistent de pulbere neagră pe sol și pe instalațiile societăților învecinate cu zona de operare mărfuri pulverulente ale SC COMVEX SA.

Echipa de permanență s-a deplasat în zona cu probleme pentru a face verificări. Cu această ocazie s-a constatat ca la SC COMVEX SA se efectuau operațiuni de descărcare minereu de fier vrac, de la nave în danele 80-84 ale societății. În urma acestor operațiuni au rezultat emisii de pulberi în condiții nefavorabile – vânt. Minereul de fier a fost antrenat în vecinătățile zonelor de operare. S-au dispus măsuri de operare a mărfurilor pulverulente cu respectarea prevederilor OUG 195/2005 privind protecția mediului si a Legii 104/2011 privind calitatea aerului.

Acțiunea de inspecție și control va continua, societatea COMVEX SA fiind pasibilă de a fi sancționată contravențional în conformitate cu prevederile OUG 195/2005 privind protecția mediului, cu amendă cuprinsa intre 50 000 – 100 000 lei.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.