Comvex SA a pierdut procesul cu CN APMC. Trebuie să plătească două milioane de lei însemnând chirie plus penalități

0
1620

Deși este un colos în Portul Constanța, SC Comvex SA s-a judecat timp de 6 ani cu Administrația Porturilor Maritime pentru o sumă de bani reprezentând tariful de utilizare a domeniului portuar, aferent unui an calendaristic.

Potrivit Portalului Instanțelor de Judecată, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime (CN APM) Constanța au chemat în judecată, pe data de 22 octombrie 2015, societatea Comvex SA, un operator care funcționează în mai multe dane portuare.

 Motivul acțiunii civile a fost constituit de pretențiile invocate de reclamant, în legătură cu obligarea societății pârâte la plata unei sume de bani, în cuantum de 1.924.807.23 lei ”reprezentând tariful de utilizare a domeniului portuar, calculat pentru perioada 30.01.2015 – 14.01.2016 la nivelul de 0,05 euro/mp şi la plata penalităților de întârziere aferente tarifului de utilizare a domeniului portuar calculat la nivelul de 0,05 euro plătit cu întârziere”.

În fapt, în anul 2015, CN APMC a majorat tariful pentru utilizarea domeniului portuar de la 0,5 la 0,8 euro pe metru pătrat. Cei de la Comvex au refuzat să plătească potrivit noului tarif, dar ulterior nu au mai plătit nici tariful de bază.

Instanța de fond – Tribunalul Constanța – a respins acțiunea înaintată de CN APMC, însă decizia a fost atacată cu apel, la Curtea de Apel care a schimbat în parte hotărârea atacată și a admis apelul, obligând societatea Comvex să achite suma de bani menționată mai sus către reclamanta CN APMC, însemnând tariful de bază plus penalitățile aferente. De data aceasta, hotărârea este definitivă.

De precizat că societatea Comvex SA ocupă o suprafață de 700.386 de metri pătrați în Portul Constanța, însemnând 5 dane portuare cu o lungime de 1.400 de metri.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.