Condamnare definitivă în dosarul tentativei de omor, în care inculpatul a încercat să fugă de Poliție

0
185
Imagine cu rol ilustrativ

Magistrații Curții de Apel Constanța, în data de 5 mai 2023, au respins apelul în dosarul tentativei de omor, în care inculpatul a încercat să fugă de Poliție. Astfel, decizia de condamnare la închisoare, fiind vorba de 3 ani cu suspendare, a rămas definitivă.

Rică a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor, în data de 9.03.2022, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Constanța. Instanţa a reținut că, în data de 14 februarie 2022, în jurul orei 14.00, oamenii legii au fost sesizați, prin 112, că o persoană fost înjunghiată cu un cuţit în regiunea toracică posterioară, de către Rică R., cu care avusese un conflict pe strada Viitorului din Mircea Vodă.

Ca urmare a sesizării, organele de poliţie s-au deplasat la domiciliul persoanei vătămate, care a declarat faptul că în ziua respectivă, în timp ce se afla pe strada Viitorului, în urma unui conflict verbal cu Rică, a fost înjunghiată de către acesta cu un cuţit în zona toracică. Întrebat de motivul pentru care a fost înjunghiat, bărbatul a spus că au avut un conflict pe câmp.

Când a văzut Poliția, suspectul a luat-o la fugă pe câmp

În continuarea cercetărilor, organele de poliţie s-au deplasat la ferma unde Rică era angajat ca cioban. Când se aflau, cu autoturismul de serviciu, la o distanţă de 100 m de fermă, văzând maşina de poliţie, suspectul a început să fugă pe câmp. Lucrătorii de poliţie au plecat în urmărirea inculpatului. După aproximativ 150 de metri, acesta s-a oprit şi s-a predat organelor de poliţie. Întrebat dacă a avut o altercaţie cu persoana vătămată, acesta a negat.

Pe drum spre Poliție, a început să plângă, spunând că a fost bătut, dar nu a spus nimic despre faptul că a înjunghiat o persoană. În sediul Postului de Poliţie a spus că îi pare rău pentru ce a făcut şi că recunoaşte că a avut o altercaţie fizică cu persoana vătămată, în urma căruia a înjunghiat-o cu un cuţit în zona toracică.

Rică R. a fost trimis în judecată și condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare, iar procurorii nu au fost de acord cu decizia Tribunalului. Au depus apel, care a fost respins în data de 5 mai 2023.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.