Condamnat la 12 ani de închisoare în Spania, după ce și-a omorât prietenul din gelozie, a contestat sentința la Constanța

0
252
sursa foto: www.livemint.com

Un individ condamnat la 12 ani de închisoare, de o instanță din spațiul european, a formulat contestație la executare, la Tribunalul Constanța. El este acuzat că și-a omorât cel mai bun prieten, cu sânge rece.

Daniel Gavrilă Obedeanu, aflat în executarea unei pedepse de 12 ani de detenție, pentru omor, a contestat, la Tribunalul Constanța, pedeapsa primită pentru omor, aplicată prin sentință penală de o instanță din Spania. Curtea de Apel din Las Palmas l-a găsit vinovat pentru omor, după ce au fost puse cap la cap toate datele și s-au analizat toate probele.

Anchetatorii spanioli au stabilit că, în 2016, individul, proaspăt eliberat după executarea unei pedepse, s-a deplasat la domiciliul prietenului său, pe care l-a lovit cu pumnii și cu picioarele, aplicându-I lovituri care au condus la decesul victimei. Gestul său a fost pus pe seama geloziei, întrucât agresorul susținea că prietenul său ar fi avut o relație cu iubita sa, înt imp ce el era în închisoare.

Astfel, el a fost condamnat la o nouă pedeapsă, de 12 ani, pentru omor, plus plata unor despăgubiri. Anul trecut s-a dispus transferul românului la o unitate de detenție din România, mai exact la Penitenciarul Poarta Albă.

Aici, bărbatul a formulat contestație împotriva sentinței de condamnare, iar marți, 9 martie, Tribunalul Constanța i-a respins acțiunea ca nefondată. Totuși, decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.