Condamnat pentru luare de mită, Lichidatorul judiciar Sorin Gheorghe Predescu, de la Global Insolvency SRL vrea să fie reabilitat

0
329

Lichidatorul judiciar Sorin Gheorghe Predescu, condamnat în trecut pentru luare de mită, dorește să-și „curețe” cazierul judiciar, astfel încât să nu mai figureze ca având antecedente penale.

 Sorin Gheorghe Predescu a fost găsit vinovat pentru luare de mită, după ce a primit mită 10 mii de euro, prin intermediul Larisei Purcărea, avocat în din Baroul Constanţa la momentul săvârșirii faptelor.

În luna iulie 2013, Sorin Gheorghe Predescu, lichidator judiciar, asociat coordonator al GLOBAL INSOLVENCY SPRL, a pretins de la o persoană denunţătoare suma de 10.000 de euro cu titlu de mită, în scopul de a autoriza încheierea unui contract de asociere în participaţiune între firma reprezentată de persoana denunţătoare şi o altă societate comercială.

SC GLOBAL INSOLVENCY SPRL Constanţa, în care inculpatul Predescu Gheorghe Sorin avea calitatea de asociat coordonator, era chiar societatea desemnată de instanţa de judecată drept administrator special al unei firme intrate în procedura insolvenţei şi reprezentate de persoana denunţătoare, astfel că inculpatul a pretins suma de 10.000 euro şi pentru a susţine oportunitatea încheierii contractului de asociere în faţa Comitetului Creditorilor firmei aflate în insolvenţă.

La data de 19 iulie 2013, Predescu a fost arestat la Curtea de Apel Constanţa, iar la finalul procesului penal, în 2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea lui Sorin Gheorghe Predescu la o pedeapsă de 3 ani și 2 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. De asemenea, avocata Larisei Purcărea a fost condamnată, în urma semnării unui acord de recunoaștere a vinovăției, la o pedeapsă de 1 an și 2 luni închisoare cu suspendare,pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.

Revenind în prezent, marți, 23 noiembrie, Sorin Gheorghe Predescu a înaintat o acțiune de reabilitare judecătorească, în vederea ștergerii acestei condamnări din cazierul judiciar. Solicitarea va fi analizată de judecători pe data de 21 decembrie.

Numel grele printre clienții aflați în insolvență

Predescu s-a ocupat în calitate de lichidator judiciar şi de cazul VECTRA CONSTRUCT SRL, societate care a păcălit peste 100 de persoane, cu aproape 5 milioane lei. Păgubații au plătit zeci de mii de euro fiecare pentru o locuinţă care nu a mai fost construită.

Numele firmei Global Insolvency Constanţa apare şi în alte dosare importante de lichidare, printre care Ecoterm Năvodari şi Miniera Medgidia.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.