Avocatul Emil Tatu: „Locuitorii și agenții economici din Zona Peninsulară vor merge mai departe în instanță, cât și din punct de vedere administrativ pentru modificarea acestui Regulament”

0
742

Proiectul inițiat de consilierii locali USR, de amânare a aplicării Regulamentului de acces în Zona Peninsulară, nu a fost aprobat în cadrul ședinței extraordinare de joi, 25 noiembrie a.c. Cei mai mulţi consilieri PNL și PSD au făcut front comun și nu au votat „pentru” suspendarea acestuia.

În același timp, în fața Primăriei municipiului Constanța locuitori și agenți economici din Zona Peninsulară își manifestau nemulțumirea față de aplicarea regulamentului printr-un protest. La aflarea modalității în care au votat aleșii locali, oamenii au scandat, strigând că aceștia nu sunt asumați, pentru că la întâlnirea din Piața Ovidiu au declarat că vor vota pentru suspendarea regulamentului.

Prezent la protest, avocatul Emil Tatu, reprezentant al persoanelor juridice dar și fizice care protestau a declarat că vor merge mai departe în instanță.

„Astăzi (n.r. joi, 25 noiembrie a.c..)  a avut loc o ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal convocată la cererea consilierilor locali USR Constanța. Deși sâmbăta trecută, 20 noiembrie a.c., au fost prezenți în Piața Ovidiu toți reprezentanții consilierilor locali. USR a spus clar și răspicat că își dorește această suspendare. PSD a afirmat atunci același lucru, că vor vota această suspendare. PNL nu a oferit atunci un răspuns ferm, având în vedere poziția în care se află din punct de vedere politic. Mai departe de politică votul de astăzi cred eu că arată indiferență față de oamenii din Peninsulă, oamenii de afaceri din Peninsulă. Toți cei afectați din zona Peninsulară au declarat în cadrul ședinței de Consiliu Local că acest regulament a creat haos și el va trebuie cumva  să fie modificat rapid. Nu se vor opri aici, deși consilierii PSD s-au abținut de la vot, precum și o parte din consilierii PNL. Vom merge mai departe în instanță, cât și din punct de vedere administrativ pentru modificarea acestui Regulament. O primă cerere de suspendare în instanță a acestuia a fost respinsă pe fond de Tribunalul Constanța, suntem în termenul de promovare a unui recurs față de această hotărâre și va fi pe rolul Curții de Apel Constanța. Pe data de 13 decembrie a.c., se află pe rolul Tribunalului Constanța o nouă cerere de suspendare a regulamentului, de data aceasta înaintată de persoanele fizice și parohii. Vom lupta în instanță cu toate armele legale pe care le avem la dispoziție. Mai departe, vom pune în continuare presiune pe tot ceea ce înseamnă aparat administrativ, Consiliu Local Municipal să miște acest grup de lucru astfel încât să fie modificat cât mai rapid, pentru că efectele se produc rapid și unele dintre ele sunt exclusiv nocive”, a declarat Tatu.

Acesta a mai spus că în intervenția pe care a avut-o în cadrul ședinței extraordinare de îndată a Consiliului Local Municipal i-a rugat de aleșii locali să își asume votul și să voteze pentru sau împotriva suspendării Regulamentului de acces în zona Peninsulară: „Eu am luat cuvânt în cadrul ședinței de Consiliu Local Municipal în calitate de avocat al oamenilor care locuiesc în Peninsulă și a unor oameni de afaceri și am cerut consilierilor să își asume votul pentru sau împotrivă. Iată că avem dovada unui vot neasumat. Este o lipsă de fermitate, pe care nu avem decât să o condamnăm prin cuvinte”.

Mai mult decât atât, locuitorii zonei Peninsulare au anunțat că intenționează să protesteze și vineri, 26 noiembrie a.c., începând cu ora 12.00, tot în fața Primăriei municipiului Constanța, însă, potrivit avocatului Emil Tatu, manifestarea nu a fost avizată de comisia din cadrul primăriei ce se ocupă de avizarea unor astfel de acțiuni.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.