Explicația votului PSD la proiectul de amânare a aplicării Regulamentului de acces în Peninsulă: social-democrații n-au vrut ca USR să puncteze electoral

1
704
Costin Răsăuțeanu

Proiectul USR de amânare a aplicării Regulamentului de acces în Zona Peninsulară nu a fost aprobat. Consilierii PNL și PSD au făcut front comun și nu au votat “pentru”, invocând faptul că s-a constituit o comisie în vederea modificării regulamentului.

Liderul consilierilor locali PSD, Costin Răsăuțeanu, a declarat că este uimit de atitudinea USR de vreme ce au fost invitați să participe la grupul de lucru de modificare a regulamentului.

Grupul PSD apreciază și salută faptul că s-a ajuns la un consens: formarea unui grup de lucru pentru amendarea regulamentului. Consilierii vor să-l modifice în spiritul nevoilor oamenilor și agenților economici din Peninsulă.

Executivul a dat dovadă de deschidere, de dialog și împreună vom găsi soluții pentru îmbunătățirea regulamentului. Am stabilit că regulamentul trebuie modificat de urgență, nu înțelegem de ce se dorește această abordare de moment a USR, doar ca să capitalizeze politic. Mi se pare un act derizoriu și care în pericol procesul de modificare a acestui regulament“, a declarat Costin Răsăuțeanu în cadrul ședinței extraordinari de azi, 25 noiembrie.

În timp ce avea loc ședința, reamintim că în fața Primăriei Constanța a avut loc un protest al cetățenilor nemulțumiți de acest regulament.

Revenind la decizia PSD de a nu vota proiectul inițiat de USR, Costin Răsăuțeanu a spus, la solicitarea Focus Press, că nu poate avansa un termen, o dată la care se va modifica regulamentul, pentru că “ține de exevutiv (primărie)“. Acesta a explicat că după modificarea regulamentului, el va fi repus în dezbatere (teoretic 30 de zile), iar apoi va fi aprobat. Întrebat de ce nu a aprobat amânarea aplicării regulamentului, dacă tot se va modifica pentru a mulțumi cetățenii, Răsăuțeanu a declarat că după întâlnirea cu cetățenii, în Peninsulă, el a înțeles că cei mai mulți doresc modificarea, deci nu ar fi prioritară amânarea aplicării. În plus, dacă tot a fost înființată o comisie pentru modificarea regulamentului, Răsăuțeanu consideră că prin proiectul de azi, USR a urmărit să puncteze politic.

Întrebat dacă votul PSD de azi are, de fapt, legătură cu faptul că PSD intră la guvernare cu PNL, Răsăuțeanu nu a oferit un răspuns clar. În schimb, a precizat că nu au existat (deocamdată) discuții ca PSD să preia postul de viceprimar – cel deținut, în prezent, de USR.

A.C.

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. Consilierul Rasauteanu da dovada de lichelism politic. O zi zice ca votează suspendarea regulamentului, la ședința se abține. După ce l-a ajutat pe Fagadau sa ajungă pe locul trei, lucrează și la decăderea partidului. Bine ca era epilat la ședința. Ce ti-a promis Chitacul? Sau, ști tu ce sa ceri, ca doar ai fost pe acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.