Primarul Vergil Chițac: „Am acceptat câteva amendamente pentru perfecționarea Regulamentului de acces în zona Peninsulară, unele dintre ele sunt absurde”

0
1356

Primarul municipiului Constanța Vergil Chițac a vorbit despre protestul locuitorilor și agenților economici din zona Peninsulară de joi, 25 noiembrie a.c., din fața primăriei. Edilul a declarat reprezentanților mass-media faptul că nu îi poate mulțumi pe toți constănțenii.

Totodată a spus că este foarte bine că se protestează și că va ține cont de amendamentele oamenilor în privința modificării, perfecționării regulamentului actual, dar le va păstra pe cele logice, pentru că unele dintre acestea sunt absurde.

Precizăm că în cursul zilei de joi, 25 noiembrie a.c., a avut loc o ședință extraordinară cu un singur proiect de hotărâre pe ordinea de zi, suspendarea Regulamentului de acces în zona Peninsulară. Consilierii PSD și o parte din cei de las PNL s-au abținut de la vot, astfel proiectul nu a trecut de votul acestora.

„Se protestează, e foarte bine că se protestează, că oamenii se manifestă, se manifestă, mai puțin zgomotoși și cei care sunt pentru acest regulament. Niciodată când vrei să reglementezi ceva, cu atât mai mult ceva atât de delicat cum este zona Peninsulară care este centrul istoric al Constanței și unde avem rezidenți și operatori economici. Niciodată n-o ă poți să îi mulțumești pe toți, de pe altă parte orice regulament este perfectibil și îți dai seama în aplicarea lui. Este o normalitate, cu bună credință vom vedea ce trebuie îmbunătățit, vom fi deschiși la toate sugestiile pe care le vom primi, le vom analiza fără a le artera spiritul și finalitate și îl vom modifica. Amendamentele vor intra în vigoare de îndată ce grupul de consilieri, grupul de lucru PNL și USR le vor fi finaliza. Va fi inițiativa domniilor lor, nu voi acapara eu chestiunea aceasta. Am primit și eu lista de amendamente, care a fost colectată din discuția cu cetățenii din Piața Ovidiu. Vă mărturisesc că m-am uitat peste ele. Unele chiar au rezolvare în interiorul regulamentului existent, doar că oamenii nu au avut răbdarea să îl citească în integralitate. Pur și simplu nici consilierii nu trecut prin filtrul regulamentului și acum de fapt noi discutăm niște amendamente pe care le-au propus cetățenii care au fost la întâlnirile din Piața cu consilierii. Regulamentul acesta a fost suspendat de instanță așa cum s-a dorit și nu vorbesc numai de decizia aceasta. Știți că regulamentul într-o formă aproape identică a fost respins de instanță acum vreo 2 ani de zile, reținându-se un singur lucru, că nu a existat un studiu de impact economico- social”, a declarat primarul Vergil Chițac.

Mai mult, este de părere că unele amendamente aduse de locuitorii din zona Peninsulară sunt absurde, printre acestea și ridicarea barierei de acces:

Am făcut studiu de impact, a existat în dezbatere publică, am acceptat unele amendamente, pentru că, scuzați-mă, unele sunt absurde. Dacă găsim o altă soluție prin care să punem controla accesul acolo, vom renunța la acele două bariere. Nu există să nu poată intra taxiurile, mașinile de aprovizionare de marfă. Vom schimba orarul pentru aprovizionare marfă, am înțeles că sunt unele probleme din acest punct de vedere. Nu e decizia mea, eu sunt primar, sunt executiv eu trebuie să execut o decizie a Consiliul Local Municipal, nu decid eu. Vă pot arăta mesaje de la oameni care îmi mulțumesc pentru faptul că sunt barierele în zona Peninsulară. Nu știu dacă vom scoate bariera.”

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.