Condamnați pentru trafic de droguri, la Constanța

1
1150
Droguri pregătite pentru vânzare. FOTO DIICOT

Doi traficanți de droguri au fost condamnați, în primă instanță, de judecătorii constănțeni, la pedepse cu închisoarea, după ce au fost găsiți vinovați pentru comercializarea de substanțe interzise.

Cei doi indivizi, N.D. și N.A.S., din Constanța, sunt acuzați că, în luna mai, au vândut diferite cantități de cannabis către un colaborator sub acoperire, în mai multe rânduri, până când polițiștii au reușit să strângă suficiente probe pentru a-i încrimina.

Astfel, în cele din urmă, cei doi au fost reținuți în urma unui flagrant, iar împotriva lor au fost demarate formele premergătoare trimiterii în judecată.

Spre finalul lunii iunie, dosarul penal a fost înaintat în instanță, cu cei doi înculpați în stare de arest preventiv. De menționat că inculpații au stat în arest începând cu data de 6 iunie până pe 5 iulie.

Cauza a fost judecată rapid: la primul termen, de pe 7 septembrie, a avut loc judecata propriu-zisa, iar la al doilea termen, de vineri, 23 septembrie, instanța s-a pronunțat. Astfel, cei doi au fost condamnați la pedepse cu închisoarea, adică 3 ani pentru N.D., respectiv un an și șase luni pentru N.A.S., ambele pedepse fiind suspendate, cei doi urmând a fi supravegheați în următorii 3-4 ani. Pe lângă această pedeapsă, instanța a mai dispus, complementar, ca cei doi să presteze muncă neremunerată în folosul comunității, plus achitarea unor sume de 6000 de lei și 9000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

D.A.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.