Conducea beat un tractor neînmatriculat, dar nu avea nici permis de conducere

0
84
Acțiune de control a polițiștilor. FOTO Cătălin SCHIPOR

În perioada 8-10 octombrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța (Serviciul Rutier, birourile rutiere și formațiunile rutiere), au desfășurat acțiuni, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020.

Polițiștii rutieri au intensificat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În urma activităților din teren, au fost aplicate 447 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 92.000 de lei.

Totodată, 12 permise de conducere au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 5 pentru depășirea limitei legale de viteză și 2 pentru depășire neregulamentară.

Totodată, au fost constatate 3 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Exemplu :

Un bărbat, de 54 de ani, a fost identificat în timp ce conducea un tractor neînmatriculat în localitatea Nicolae Bălcescu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea 0,80mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.