VIDEO. RAJA a demarat lucrările de reabilitare a avariei din zona Tomis III

0
250

Avaria produsă la conducta de apă de pe bulevardul Tomis, din municipiul Constanța, s-a produs luni, 11 octombrie a.c., iar tot de atunci au început lucrările de reabilitare a conductelor afectate. Utilajele pentru reparații au blocat un sens din bulevard, un tronson de drum circulat intens la orice oră.

Conform celor de la RAJA, o avarie s-a produs pe bulevardul Tomis, între semafoarele din zona Dacia și Tomis III. Problema principală sunt conductele mult prea vechi pentru timpurile noi, respectiv în cauză îmbinarea dintre conducta de 600 mm, ce vine de la sursa cișmelei și conducta de magistrală de distribuție cu apă 450 mm.

Echipele de intervenție au reușit să limiteze avaria, iar după decopertare s-a constatat că este nevoie de înlocuirea unui tronson pe o lungime de 14 metrii.

“În municipiul Constanța se derulează, la ora actuală, 11 contracte cu finanțare europeană, făcând parte din Programul Operațional Infrastructură mare cu un buget de peste 518 milioane de lei. Programul conține 140 km de conducte, apă și canalizare, care vor fi reabilitate și înlocuite cu conducte noi” ne declară purtătorul de cuvânt al RAJA SA, Irina Oprea.

M.T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.