Consilierii locali au aprobat încetarea valabilității hotărârii ce permitea construirea unui bloc cu 35 de etaje de către medicul Șerban

0
617
FOTO: Facebook

Consilierii locali constănțeni au aprobat vineri, 30 iulie a.c., încetarea valabilității hotărârii prin care a fost aprobat Planul Urbanistic de Detaliu pentru construirea unui bloc cu 35 de etaje, la intersecția străzilor Traian și Termele Romane.

În anul 2007, Consiliul Local Constanța a adoptat o hotărâre prin care a fost aprobat Planul Urbanistic de Detaliu ce permitea construirea unui imobil cu regim de înălțime 7S+P+35E, cu funcțiunea de spații comerciale și apartamente, în zona Poarta 2. Terenul pe care urma să fie edificat blocul este în suprafață de 3.021,76mp, este situat la instersecția străzilor Traian și Termele Romane și este proprietatea soților Șerban: medicul Alexandru Octavian și Rodica Mariana. Cei doi doreau să construiască un bloc cu 35 de etaje și șapte nivele în subsol, în care să fie amenajate locuri de parcare și spații comerciale.

Având în vedere că hotărârea din 2007 nu a produs efecte până la această dată, nefiind emisă autorizație de construire în acest sens, primarul Vergil Chițac a propus încetarea valabilității acesteia. Iar consilierii locali au adoptat în ședința de vineri, 30 iulie a.c., noua hotărâre, prin care nu se mai poate construi blocul de 35 de etaje chiar în apropierea intersecției străzilor Traian și Termele Romane. Cu 19 de voturi pentru și 7 împotrivă, proiectul de hotărâre a fost adoptat.

După vot, viceprimarul Ionuț Rusu a menționat că astfel s-a abrogat un PUD ce prevedea construirea unui bloc de 35 de etaje și șapte subsoluri în buza Constanței, în Poarta 2, care ar fi opturat vederea către mare.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.