Consilierii locali au votat pentru crearea unui spital modular de rezervă în Constanța

0
222

Consilierii locali municipali sunt convocaţi în şedinţă ordinară marți, 31 august a.c., începând cu ora 13.00, în sistem online. Ordinea de zi cuprinde 50 de proiecte de hotărâre, între care și proiectul ce vizeazîă construirea unui spital modular în incinta Spitalului de Boli infecțioase.

Este vorba despre proiect de hotărâre privind aprobarea completării HCL nr. 81/2021 privind aprobarea indicatorilor și a cheltuielilor aferente proiectului „Creare spital modular pentru consolidarea capacității medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în contextul COVID-19”;   Proiectul a fostat votat de către cei 27 de consilieri prezenți.

Precizăm faptul că primarul municipiului Constanța, Vergil Chitac a anunțat, printr-o postare în mediul online faptul că Spitalul Modular COVID va funcționa ca unitate de rezervă pentru anestezie, terapie intensivă și urgență, după ce va pandemia de coronavirus va trece.

Un prin pas a fost concretizat, cererea de finanțare fiind declarată eligibilă, urmând a fi efectuația pașii legali pentru concretizarea obiectivului de investiții:

Sănătatea constănțenilor este prioritară pentru mine. Am făcut un pas important pentru construirea Spitalului modular COVID, ce la finalul pandemiei va funcționa ca unitate de rezervă pentru anestezie, terapie intensivă și urgență, mărind astfel capacitatea de servicii medicale a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. Cererea de finanțare a fost declarată eligibilă, urmează evaluarea tehnico-economică pentru investiția de circa 2,9 milioane de euro ce se va materializa într-un spital desfășurat pe 1600 metri pătrați, va avea 42 de paturi și 137 echipamente și mobilier medical, amplasate într-o construcție modulară finisată și echipată cu instalații electrice, sanitare, termice, ventilare, aer condiționat și fluide medicale. Acest proiect este un prim pas important pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate din Constanța. Aveți încredere!”, se arată în postarea primarului Constanței, Vergil Chițac.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.