Consilierii locali au votat proiectul de înființare a unei noi societăți de termoficare în Constanța

0
502
FOTO: Capital

Consilerii locali municipali au fost întruniți, miercuri, 8 septembrie a.c., începând cu ora 14.00, în ședință extraordinară. Aceștia au votat un număr de cinci proiecte aflate pe ordinea de zi, între care și proiectul de hotărâre ce vizează înfiinţarea noii societăţi de termoficare.

Proiectul a fost votat în unanimitate de către cei 26 de consilieri prezenți.

Proiectul iniţiat de primarul Vergil Chiţac, în referire la încălzirea în sistem centralizat, este următorul: “aprobarea înființării de către autoritatea publică locală a unei societăți în vederea preluării activelor funcționale de la Electrocentrale Constanța SRL și achiziția serviciilor juridice de consultanță, asistență și reprezentare în vederea înființării societății” .

Precizăm că RADET Constanța, societatea de termoficare plină de datorii și-a schimbat numele în Termoficare Constanța, începând cu data de 1 septembrie a.c.. RADET a preluat în administrare la data de 01.01.2020, urmare a H.C.L.M. nr. 568/19.12.2019, rețeaua de transport a energiei termice – agent termic primar, produsă de Electrocentrale Constanța S.A.

În proiectul de hotărâre inițiat de primarul Vergil Chițac mai este specificat faptul că: “societatea Electrocentrale Constanța SA înregistrează datorii substanțiale față de furnizorii și transportatorul de gaze naturale SNGN Romgaz SA, Distrigaz Sud Rețele SRL, respectiv Transgaz SA, furnizorii de energie electrică, furnizorul de apă RAJA SA Constanța, motiv pentru care aceștia refuză în prezent încheierea de noi contracte. Situația financiară precară a societății Electrocentrale Constanța SA nu permite achiziția necesarului de gaze naturale pentru asigurarea funcționării cazanelor de apă fierbinte (CAF-uri)”.

L.M.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.