Consilierii locali constănțeni vor primi o indemnizație lunară netă tot de 1.000 de lei, în 2021

0
741

Consilierii locali constănțeani și-au votat luni, 28.12.2020, în ultima ședință a Consiliului Local din acest an, indemnizația lunară pe care o vor primi în 2021. Aceasta a rămas la valoarea de 10% din indemnizația lunară a primarului.

Conform Codului Administrativ, indemnizația lunară pentru consilierii locali care participă la ședințele ordinare ori extraordinare ale Consiliului Local și ale Comisiilor de specialitate este în cuantum de până la 10% din indemnizația lunară a primarului.

Consilierii locali au dreptul la indemnizația lunară doar dacă participă la cel puțin o ședință a Consiliului Local și la cel puțin o ședință a Comisiei de specialitate, în fiecare lună.

Deoarece primarul Vergil Chițac nu a făcut nicio propunere pentru valoara indemnizației, consilierul local P.N.L. Stere Hira a propus să rămână în vigoare același cuantum care a fost și până acum, adică 10% din indemnizația primarului. Ceilalți lideri de grup ai consilierilor locali nu au avut nicio propunere.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 26 de voturi pentru, indemnizația lunară pentru fiecare consilier local constănțean rămânând la 1.000 de lei net, cel mult 1.100 de lei (în funcție de impozit).

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.