Consilierii locali, invitați să voteze un PUZ în Palazu Mare! Vecinii nu sunt de acord

0
903

Un nou bloc se pregătește să rasară în Palazu Mare. Cu toate că în momentul în care PUZ-ul a fost supus spre consultare publică mai multe persoane au depus sesizări și au specificat că nu sunt respectate prevederile legale, în ședința Consiliului Local din data de 30 iunie, a.c., consilierii au pe ordinea de zi un proiect ce dă undă verde PUZ-ului.

La sfârșitul acestei luni consilierii locali au fost convocați în ședință ordinară și au pe ordinea de zi 51 de proiecte. Printre acestea și proiectul numărul 20 care face referire la „aprobarea Planului urbanistic de detaliu – construire imobil locuire colectivă, Palazu Mare, parcela A 484/2/3 lot 1+ A 484/2/4 lot 1, investitor SC Star Rent Apartment SRL; iniţiator: primar Decebal Făgădău”.

Terenul care a PUD-ul, situat în Palazu Mare, în suprafață de 792 mp este proprietate SC Star Rent Apartment SRL, iar obiectivul propus este construirea unui imobil D+P+3E ce va avea destinatia de locuinte colective organizate astfel: 24 locuri de parcare – parterul – casa scarii, 1 garsoniera, 4 apartamente -2 camere – etaj 1-3 – casa scării, 1 garsonieră, 4 apartamente -2 camere.

Anunţul consultăril a fost înregistrat în luna decembrie 2019 şi a fost postat pe pagina ofIcIală a primăriei pentru 15 de zile (în perioada 03.12.2019 – 18.12.2019). Au fost emise 6 notIficări către proprietarii din zona studiată. Pe parcursul derulărli procesului de informare şi consultare a publiculul s-au depus 5 adrese cu sesizări şi observaţiI de către persoane Interesate de prevederile PUD, care si-au exprimat dezacordul cu privire la aprobarea documentaţiei. Principalele observaţii au vizat următoarele: nu se respectă prevederlle PUZ; nu se respectă prevederile legale în vigoare; terenul este neconstruibil. Arhitectul elaborator a răspuns argumentat sesizărilor. Nu se modifică prevederile PUD supus consultării. Etapa de consultare s-a finalizat cu emiterea Raportului informării şi consultării publlcului nr. 249077/30.12.2019.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.