Consilierii locali USR ar vota proiectul primarului Chițac pentru înființarea unui parc industrial, dar cu un amendament

0
394

Consilierii locali sunt convocați vineri, 30 iulie a.c., în ședință ordinară de la ora 13.00. Pe ordinea de zi se află iar proiectul de hotărâre privind solicitarea Guvernului de a efectua demersurile pentru ca Municipiul Constanța să preia două terenuri din domeniul Statului, pentru construirea unui parc industrial.

Aleșii locali USR ar vota vineri, 30 iulie a.c., adoptarea proiectului inițiat de primarul Vergil Chițac pentru realizarea primului pas în vederea construirii unui parc industrial în Constanța. Dar aceștia au un amendament: parcul să fie tehnologic

„USR Constanța dorește dezvoltarea reală a orașului pe principii sănătoase și pe fundamente solide. În acest sens susținem necondiționat realizarea unui adevărat parc tehnologic – Tehnopol Constanța!

Demersul administrației locale de transfer a două terenuri de la Ministerul Afacerilor de Interne către Muncipiul Constanța trebuie să aibă în vedere în mod categoric ca terenul de 14 ha să fie dedicat amenajării acestui parc, pentru relansarea economică și regândirea paradigmei de dezvoltare a Constanței.

Într-o economie globalizată, bazată tot mai mult pe cercetare și știință, Constanța trebuie să se adapteze și, printr-un astfel de parc tehnologic, să devină un vector și un pol de dezvoltare economică sustenabilă care să ducă la creșterea veniturilor firmelor și a angajaților, efectul propagându-se la nivelul întregii comunități locale.

Venim cu un amendament la Proiectul numarul 31 de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de azi, 30 iulie 2021, privind introducerea conceptului real de parc tehnologic în proiectul de hotărâre cu alocarea definitivă a terenului acestui obiectiv prioritar.

Ulterior, aparatul Primăriei este obligat să ducă la îndeplinire acest proiect având la îndemână și posibilitatea accesării de fonduri europene prin Programul Operaţional Regional pentru Regiunea Sud-Est 2021-2027, axa prioritară 1 – O regiune competitivă prin inovare, digitalizare și întreprinderi dinamice, obiectiv specific: dezvoltarea capacităților de cercetare și inovare și adoptarea tehnologiilor avansate; acțiuni: crearea şi dezvoltarea EITT (entități de inovare și transfer tehnologic), inclusiv PST (parcuri tehnologice și științifice) prin construcţia, modernizarea, extinderea şi dotarea cu active corporale și necorporale a acestora“, a declarat liderul grupului consilierilor locali USR, Dumitru Caragheorghe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.