Consilierii USR Constanța își doresc construirea unei parcări supraetajate în zona Badea Cârțan. Fostul sediu SPIT ar urma să fie demolat

0
300

Consilierii USR Constanța își doresc construirea unei parcări supraetajate în zona Badea Cârțan. Astfel, amendamentul pentru elaborarea documentației tehnico-economice a fost adoptat în ședința ordinară a Consiliului Local Constanța. Suma alocată pentru acest proiect este de 150.000 de lei, adică aproximativ 30.000 de euro.

Propunerea consilierilor locali USR Constanța este de a demola fostul sediu SPIT din zonă pentru a construi o parcare supraetajată.

„Acolo este o zonă destul de aglomerată. Mașinile deja ocupau trotuarele, pietonii nu mai au pe unde să circule și în aceea zonă este necesară o parcare. Acolo este fostul sediu SPIT, care este într-o stare deplorabilă. Propunerea noastră este să demolăm acel sediu și în locul lui să facem o parcare supraetajată. Am bugetat o sumă destul de importantă și acolo”, a declarat acesta, într-un interviu pentru Focus Press.

Viceprimarul Florin Cocargeanu (USR) a transmis că aceasta este doar o etapă din acest proiect.

„Unul dintre proiectele propuse alături de colegii mei din USR Constanţa, care a fost aprobat în bugetul local pentru 2023, îl reprezintă finanţarea pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice pentru construirea unei parcări supraetajate în zona Badea Cârţan.

Parcarea ar urma să fie construită pe locul unde acum se află clădirea ce găzduia fostul sediu SPIT. Pentru aceast proiect, venit ca o soluţie la problema lipsei locurilor de parcare din zonă, au fost luate în calcul starea precară a clădirii şi suprafaţa mare de teren disponibilă ce poate fi utilizată în acest scop.

Suma alocată este de 150.000 de lei. Ştiu că reprezintă doar o etapă, însă este foarte importantă şi fără aceasta nu am putea să trecem la partea de construcţie”, a precizat Cocargeanu.

Context:

Primăria Constanța intenționează să construiască 11 parcări supraetajate, în mai multe zone din oraș. La sfârșitul lunii august a anului 2022 au fost eliberate trei certificate de urbanism pentru proiectul „Edificare parcare publică supraetajată”, iar zonele vizate sunt: Aleea Hortensiei (zona Cireșica), bulevardul Tomis (zona Dacia- zona Piața Tomis III) și strada Căpitan Dobrilă Eugeniu, parcela 256050 (zona Grădinița Amicii).

Parcările vor fi construite în următoarele zone:

Aleea Portului bl. P3 – 1.350mp

Zona Km 4-5, str. Progresului – 1.600mp

Str. Prelungirea Liliacului – 1.134mp

Str. Căpitan Dobrilă Eugeniu, zona Grădinița Amicii – 940mp

Zona Tomis Nord – Aleea Mărgăritarelor – 1.120mp

Zona Dacia – str. Pictor Luchian – 840mp

Zona Tomis Nord – Aleea Argeșului – 650mp

Zona Casa de Cultură – Aleea Nalbei – 780mp

Zona Dacia – B-dul Tomis – Zona Piața Tomis III – 860mp

Zona Cireșica – Aleea Hortensiei – 990mp

Zona Cireșica – str. Dispensarului – 1.047mp.

Citește și: Constănțenii de la Casa de Cultură nu vor să fie construită o parcare supraetajată în zonă – focuspress.ro

Citește și:

Petruţ IACOB, Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.