Consilierii USR-PLUS, Ochiuleț și Caragheorghe: „Nu este legal ca apropiații lui Horia Constantinescu să vină și să se uite prin documentele primăriei”

0
1609

Tensiuni în coaliția de guvernare locală, la Constanța. Reprezentanții USR-PLUS sunt deranjați de faptul că primarul liberal Vergil Chițac acceptă și încurajează comportamentul directorul executiv adjunct al Direcției de Servicii Publice din Primăria Constanța, Horia Constantinescu.

Consilierii locali municipali USR-PLUS, Mihai Ochiuleț și Dumitru Caragheorghe, invitați fiind în cadrul unui interviu Focus Press au discutat despre tensiunile create în coaliția de guvernare locală ce vizează atribuțiile delegate lui Horia Constantinescu.

„Există un singur om care taie și spânzură, Horia Constantinescu. Există un regulament, dar i se dă mână liberă. Majoritatea agenților economici se plâng de modul în care li se fac controale. Se pune o presiune ca acești agenți economici să vină la biroul lui Constantinescu și să discute nu știu ce. Încă o chestiune. Nu este legal ca apropiații lui Horia Constantinescu să vină și să se uite prin documentele primăriei. Am semnalat aceste aspecte domnului primar”, a precizat consilierul local Mihai Ochiuleț.

La rândul său, Dumitru Caraghorghe a precizat că deși au semnalat primarului Constanței, Vergil Chițac, problemele acestea, precum și comportamentul acestuia față de constănțeni dar mai ales operatorilor economici, edilul nu a luat nicio măsură, ba mai mult continuă să îl sprijine.

„Nu se știe exact care sunt atribuțiile dânsului pentru că totul este verbal. Acum aproximativ două luni a fost numit printr-o dispoziție de primar, vicepreședinte al Comandamentului Litoral. Noi nu am știut pentru că nu a fost o hotărâre care nu a fost pusă pe ordinea de zi. Chestie cu care noi nu suntem comozi și am spus de la început că nu vrem să avem prea mult de-a face cu el. Nu avem nimic personal cu el, doar că a fost în niște partide care pe noi nu ne reprezintă. Am ajuns într-un punct critic și trebuie să se facă ceva. Mai mult decât atât să primească laude în contextul în care știm că sunt cetățeni care se plâng de el, înseamnă că avem o problemă. Deci într-un fel liberalii și-l asumă pe Horia Constantinescu, noi USR-PLUS nu ni-l asumăm în nici un caz”, a precizat consilierul local Dumitru Caragheorghe.

Interviu complet:

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.