VIDEO Poluare în Portul Constanța: operatorul Comvex trimite, din nou, nori de parf negru spre oraș

0
422

În ciuda numeroaselor controale și sancțiuni aplicate de Garda de Mediu, un operator portuar continuă să desfășoare operațiuni în condiții improprii, poluând atât aerul, cât și apa mării, în Dana 95.

Este vorba despre încărcarea și descărcarea unor barje cu produse minerale, precum cărbune, fără luarea măsurilor corespunzătoare. Potrivit unor specialiști în protecția mediului, astfel de operațiuni trebuie făcute după umezirea, în prealabil, a încărcăturii, astfel încât vântul să nu angreneze ridicarea și împrăștierea materiilor care trebuie operate. Numai că, așa cum s-a întâmplat și la începutul lunii trecute, mai exact pe 4 aprilie, operatorul respectiv nu a luat măsurile respective, iar vântul duce praful negru până în oraș.

De această dată, operațiunea a avut loc noaptea, miercuri spre joi, 12-13 mai 2021, însă oamenii din zonă au filmat cu telefonul mobil modul în care tot praful rezultat este purtat de vânt în direcția orașului.

Tot luna trecută, pe 21 aprilie, Garda de Coastă, Garda de Mediu, ABADL și alte autorități au sancționat poluarea produsă de o barjă încărcată cu produse minerale, care a lăsat dâre de culoare închisă pe suprafața apei, în Dana 94.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.