VIDEO. UPDATE. Consilierii USR-PLUS participă la ședința extraordinară, dar se abțin de la votul majorității proiectelor

0
332

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanţa, a convocat Consiliul Local al Municipiului Constanţa în şedinţă extraordinară, de îndată, joi, 3 iunie 2021, ora 12.00. Aceasta se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă on-line de videoconferință.

La ședința extraordinară participă și consilierii U.S.R.-P.L.U.S. Sunt prezenți toți cei 27 de aleși municipali.

Liderul consilierilor locali U.S.R.-P.L.U.S., Dumitru Caragheorghe, a anunțat că nu vor vota decât proiectele care „sunt supuse necesităților de urgență în domeniul sănătății și al fluidizării logisticii de șantier în oraș“.

Primarul Vergil Chițac nu este prezent. Proiectele sunt prezentate de viceprimarul Ionuț Rusu.

Iată proiectul ordinii de zi:

1. Proiect de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare trecerii imobilului „Port Tomis“ din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în domeniul public al municipiului Constanța; iniţiator: primar Vergil Chițac

Consilierii P.S.D. Constanța au avut un amendament, solicitând ca în hotărâre să fie inclus faptul că se dorește preluarea Portului Tomis pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea acestuia, pentru a fi clar în cazul depunerii vreun proiect în acest caz, cu finanțare europeană.

Acesta a fost adoptat cu 18 voturi pentru și 9 voturi împotrivă.

Proiectul în integralitatea lui nu a fost adoptat, primind doar 18 voturi pentru. 9 consilieri locali au votat împotrivă.

2. Proiect de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare trecerii imobilului „Lac Tăbăcărie“ din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în domeniul public al municipiului Constanța; iniţiator: primar Vergil Chițac

Și în acest caz consilierii P.S.D. au avut același amendament. El a fost adoptat cu 18 voturi pentru și 9 voturi împotrivă.

Proiectul în integralitatea lui nu a fost adoptat, primind doar 17 voturi pentru. 9 consilieri locali au votat împotrivă.

3. Proiect de hotărâre privind solicitarea către Consiliul județean Constanța în vederea efectuării demersurilor necesare trecerii unor imobile din domeniul public al Judeţului Constanţa în domeniul public al municipiului Constanța; iniţiator: primar Vergil Chițac

Proiectul prevede solicitarea preluării a două terenuri din imediata vecinătate a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, pentru construirea unui nou spital municipal, din containere, cu fonduri europene.

Proiectul a fost adoptat cu 27 voturi pentru.

4. Proiect de hotǎrâre privind încetarea aplicabilitătii prevederilor H.C.L. nr. 57/2021 pentru modificarea H.C.L. nr. 411/2019 privind delegarea gestiunii serviciului public de transport local de persoane către societatea CT BUS S.A. și atribuirea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin concesiune în municipiul Constanța; iniţiator: primar Vergil Chițac

Proiectul prevede înapoierea în administrarea CT Bus a terenului pe care se dorea construirea unui nou sediu R.A.R. și care fusese transmis ilegal în administrarea acestuia.

Viceprimarul Ionuț Rusu susține că acum se dorește amenajarea unui nou parc pe acest teren.

Proiectul a fost adoptat cu 18 voturi pentru și 9 abțineri.

5. Proiect de hotărâre pentru modificarea H.C.L. nr. 63/2013 privind aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat din municipiul Constanţa; iniţiator: primar Vergil Chițac

Proiectul prevede preluarea din administrarea Confort Urban a Bulevardelor 1 Decembrie 1918 și Alexandru Lăpușneanu, și a terenului din zona Telegondola, pentru implementarea proiectului de îmbunătățire a mobilității urbane între Gară și Mamaia.

Proiectul a fost adoptat cu 27 voturi pentru.

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea acordului de radiere din evidențele de cadastru și carte funciară a dreptului de administrare al Consiliului local al municipiului Constanța asupra imobilului constând în suprafața de 1.077,22 ha din cuveta Lacului Siutghiol, inclusiv luciul de apă aferent; iniţiator: primar Vergil Chițac

Proiectul prevede radierea din evidențele de cadastru și carte funciară a Lacului Siutghiol, din administrarea C.L. Constanța. Acesta va reveni în administrarea Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral.

Proiectul a fost adoptat cu 18 voturi pentru și 9 abțineri.

7. Proiect de hotǎrâre privind solicitarea către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare referitoare la trecerea unor imobile din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Afacerilor Interne prin U.M.0406 Constanța în domeniul public al municipiului Constanța; iniţiator: primar Vergil Chițac

Proiectul prevede solicitarea preluării a două terenuri din administrarea Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, pentru construirea unui parc industrial.

Consilierul local P.S.D. Costin Răsăuțeanu susține că nu este nevoie de această investiție pentru construirea unor depozite, hale și garaje pentru Primărie, mai ales că pe unul din aceste terenuri se tot discută de construirea Spitalului Regional.

Nici consilierii locali U.S.R.-P.L.U.S. nu sunt de acord cu acest proiect, deoarece nu este inclus în Programul comun de guvernare locală, cu P.N.L., prioritatea orașului fiind construirea de parcuri, potrivit acestuia.

Proiectul nu a fost adoptat, primind doar 10 voturi pentru. 17 consilieri locali s-au abținut.

V.I.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.