Primăria Constanța înapoiază Lacul Siutghiol, deoarece l-a preluat ilegal: parcul acvatic al lui Tucan, în pericol

0
13376

Consilierii locali vor vota, joi, proiectul pentru radierea dreptului de administrare al Lacului Siutghiol, al C.L.M. Constanța, din evidențele de cadastru și carte funciară. Din această cauză, JT Water Sports S.R.L. va fi obligată să își închidă parcul acvatic din Mamaia.

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a inițiat un proiect de hotărâre pentru radierea din evidențele de cadastru și carte funciară a dreptului de administrare al Consiliului Local asupra a 1.077,22 ha din cuveta Lacului Siutghiol, inclusiv luciul de apă aferent.

Prin Legea 42/2010, s-a aprobat darea în administrarea autorităților locale a unor bunuri aflate în domeniul public al statului, printre care și imobilul de mai sus. Dar prin decizia Curții Constituționale nr. 708/06.10.2020, s-a admis excepția de neconstituționalitate ridicată de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a legii, astfel că efectele acesteia au încetat.

Consilierii locali vor vota, joi, 3 iunie a.c., proiectul de hotărâre propus de edilul-șef, în ședință extraordinară, de îndată.

Reamintim că, deoarece nu mai au în administrare Lacul Siutghiol, aleșii locali au adoptat, în ianuarie a.c., Hotărârea 35 privind încetarea valabilității H.C.L. 175/2019, prin care s-a aprobat închirierea prin licitație publică a cuvetei Lacului Siutghiol și a luciul de apă aferent, pentru desfășurarea de activități de agrement, divertisment, culturale și sportive.

Acum că se va și radia dreptul de administrare din evidențele de cadastru și carte funciară, contractul de închiriere încheiat cu JT Water Sports S.R.L., firma lui Jean Paul Tucan, trebuie reziliat.

Acesta a amenajat, în zona Hotelului Delta, un parc acvatic, iar la sfârșitul lui 2020 se pregătea să amenajeze și un centru de agrement nautic aici. Acum va rămâne fără contractul cu Primăria și va trebui să se îndrepte că Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, dacă aceasta va dori să închirieze cuveta lacului și luciul de apă, pentru astfel de activități.

Culmea, Tucan, prin altă firmă pe care o controlează, JT Group, a cheltuit și un milion de lei pentru reabilitarea și amenajarea parcului de lângă lac, aleile şi trotuarul din dreptul parcului acvatic, pentru ca zona din jurul său să arate bine, după care le-a predat înapoi Primăriei, deoarece făceau parte din domeniul public al municipiului.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.