Tucan, în instanţă cu Primăria Constanţa după încetarea contractului de închiriere pentru luciul de apă unde funcţionează JT Water Sports

0
9504

Consiliul Local Constanța nu mai deține dreptul de administrare asupra suprafeței de peste 1.000 de hectare din cuveta Lacului Sitghiol, inclusiv luciul de apă afferent, ca urmare a unei decizii a Curţii Constituţionale a României. Astfel, încetează valabilitate hotărârii prin care aceasta a fost închiriată, iar chiriașii au rămas la mâna Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral. Printre ei, și Jean Paul Tucan.

Consilierii locali constănțeni au aprobat în data de 29 ianuarie 2021 proiectul de hotărâre privind încetarea valabilității H.C.L. nr. 175/2019 privind închirierea prin licitație publică a cuvetei Lacului Siutghiol și a luciului de apă aferent pentru desfășurarea de activități de agrement, divertisment, culturale și sportive.

Astfel, ca efect al deciziei C.C.R., Consiliul Local Constanța nu mai deține dreptul de administrare asupra suprafeței de 1.077,22 ha din cuveta Lacului Sitghiol, inclusiv luciul de apă aferent, așa că a trebuit să aprobe încetarea valabilității hotărârii din aprilie 2019 prin care s-a permis închirierea cuvetei lacului pentru diferite activități. Din acest motiv, vor fi reziliate și contractele cu firmele care au închiriat părți din cuveta Siutghiolului și din luciul său de apă. Cum ar fi cel cu JT Water Sports SRL , firma lui Jean Paul Tucan. Acesta a amenajat în zona Hotelului Delta un parc acvatic, iar la sfârșitul lui 2020 se pregătea să amenajeze și un centru de agrement nautic aici. Acum va rămâne fără contractul cu Primăria și va trebui să se tranşeze situaţia cu ABADL sau în instanţă, cu primăria.Ceea ce s-a şi întâmplat, zilele trecute firma lui Tucan adresându-se instanţei, unde a solicitat obligarea primăriei la emiterea unui act administrativ.

Vom reveni cu detalii şi declaraţii din partea lui Jean Paul Tucan.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.