Vor fi alocaţi peste 700.000 de lei pentru întreţinerea şi punerea în funcţiune a fântânilor arteziene din Constanţa şi Mamaia

0
343

Primăria Constanța a lansat o licitație publică în vederea achiziției serviciului de punere în funcțiune, întreținere, supraveghere și demontare fântâni arteziene și bazine ornamentale. Este vorba de cinci amplasamente, mai exact fântâna arteziană din Piațeta Cazino Mamaia, fântânile arteziene din Parcul Arheologic, fântâna decorativă din Parcul Viitorului și bazinele ornamentale Pescarul și Cascadă de pe Faleza Cazino.

Scopul achiziției îl constituie păstrarea aspectului, funcționalității la parametri optimi și asigurarea întreținerii cu pesonal de specialitate a fântânilor arteziene și bazinelor ornamentale. Pentru întreținerea fântânilor arteziene zilnic se vor efectua următoarele operaţiuni: se va curăţa suprafaţa apei şi preaplinurile de frunze, hârtii şi alte materiale, se va aerisi spaţiul tehnic și se vor curăța cele 10 platforme cu duze de la fântâna din Parcul Arheologic prin îndepărtarea resturilor de orice natură. Totodată,  săptămânal, la fiecare fântână, se va face curăţarea manuală a nămolului din bazine, se vor dezinfecta rezervoarele și se va face curăţarea rigolelor fântânii din Parcul Arheologic.

Pentru punerea în funcțiune a fântânilor se vor pregăti bazinele, se vor înlocui componentele defecte și se vor face revizii și verificări ale echipamentelor. O mai mare atenție se va acorda fântânii din parcul Viitorul, fântână decorativă ce are și un lac artificial, lac ce este mărginit de o zonă de pietriș pentru a le permite vizitatorilor să se apropie. Având în vedere că în ultimii ani această fântână a fost în conservare, pentru punerea acesteia în funcțiune sunt necesare lucrări complexe.

Fântânile arteziene vor funcționa pe tot parcursul sezonului estival până la data de 30.09.2021. Funcționarea acestora se va face automat din tablouri ce vor fi programate cu funcționare zilnică, cu pauze de 20 de minute din două în două ore, excepție făcând fântâna decorativă din parcul Viitorul care va funcționa zilnic fără pauze. Valoarea totală estimată pentru acestă achiziție este de 725.293.36 de lei.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.