Se caută manageri pentru Teatrul de Copii, Muzeul de Istorie și Biblioteca Județeană

0
311

Consiliul Județean Constanța organizează concursuri de proiecte de management pentru trei instituții culturale din subordine. Teatrul de Copii, Muzeul de Istorie și Biblioteca Județeană sunt conduse, în prezent, de directori interimari.

Până pe 20 aprilie a.c., ora 16.00, cei interesați pot depune proiecte de management pentru o perioadă de trei ani și dosarele de concurs pentru a putea participa la selecția pentru desemnarea noului director al Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare“. Până pe 10 mai se vor analiza proiectele depuse de către candidații care îndeplinesc condițiile de participare, iar pe 11 mai a.c. aceștia vor susține interviul. Rezultatele vor fi anunțate a doua zi, iar candidații nemulțumiți vor putea depune contestații asupra modului de respectare a procedurii privind organizarea și desfășurarea concursului în următoarele trei zile lucrătoare. Contestațiile vor fi soluționate în 24 de ore.

Pentru a fi eligibili, candidații trebuie să aibă studii universitare de licență absolvite în domeniul de referință Teatru și artele spectacolului (Actorie, Regie, Păpuși-Marionete, Coregrafie, Teatrologie, Scenografie) și să aibă experiență în domeniu de minimum trei ani.

Concurs pentru selecția managerului are loc și în cazul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, iar proiectele pot fi depuse până pe 5 mai a.c., ora 14.00. Analiza acestora va dura până pe 17 mai, iar interviul, pe 18 mai a.c. Rezultatele vor fi anunțate a doua zi, când vor putea fi depuse și contestații, timp de trei zile lucrătoare.

Cei interesați pot participa la concurs doar dacă au studii de licență în domeniul Istorie: Istorie, Arheologie, Arhivistică, Muzeologie, Istoria Artei, conform H.G. 299/2020.

În cazul concursului pentru selecția noului manager al Bibliotecii Județene „I.N. Roman“, proiectele de management și dosarele pot fi depuse până pe 26 aprilie a.c., ora 14.00, iar acestea vor fi analizate până pe 12 mai, când vor fi anunțate notele primei etape a concursului. Interviurile vor avea loc pe 13 mai a.c., iar în 24 de ore va fi anunțat rezultatul concursului. Contestațiile vor putea fi depuse tot în următoarele trei zile lucrătoare.

Candidații trebuie să aibă studii de licență în domeniile Științe Umaniste și Arte, și anume Filologie: Limbă și literatura română, Limbă și literatură, Limbă și literatură modernă, Literatură universală și comparată, filologie clasică.

În acest caz, a fost deja desemnată Comisia de evaluare, care are următoarea componență: Dragoș Adrian Neagu (manager Biblioteca Județeană „Panait Istrati“ Brăila) – președinte, Ligia Dima (manager Biblioteca Județeană „Panait Cerna“ Tulcea) și Victor Manea (consilier Cabinet Președinte C.J.C.).

Comisia de soluționare a contestațiilor are următoarea componență: Nicoleta Paraschiv (șef serviciu din cadrul Direcției Naționale a Arhivelor Constanța), Elena Balog (manager Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu“ Slobozia) și Irina Elena Costencu (inspector superior Compartiment Coordonarea Instituțiilor de Cultură Subordonate din cadrul C.J.C.)

În cazul celorlalte două concursuri, nu au fost stabilite Comisiile de evaluare. Conform regulamentului, acestea vor fi formate din reprezentanți ai C.J.C., în proporție de o treime, și din specialiști în domeniul de activitate al instituțiilor, în proporție de două treimi. Desemnarea acestora se va face de către președintele C.J.C.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.