Tucan, în pericol să fie obligat să-și închidă parcul acvatic din Mamaia

2
2139

Consiliul Local Constanța nu mai deține dreptul de administrare asupra suprafeței de peste 1.000 de hectare din cuveta Lacului Sitghiol, inclusiv luciul de apă aferent. Astfel, încetează valabilitate hotărârii prin care aceasta a fost închiriată, iar chiriașii au rămas la mâna Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral. Printre ei, și Jean Paul Tucan.

Consilierii locali constănțeni au aprobat vineri, 29.01.2021, proiectul de hotărâre privind încetarea valabilității H.C.L. nr. 175/2019 privind închirierea prin licitație publică a cuvetei Lacului Siutghiol și a luciului de apă aferent pentru desfășurarea de activități de agrement, divertisment, culturale și sportive.

Curtea Constituțională, prin Decizia 708/6 octombrie 2020, publicată în Monitorul Oficial, a admis excepția de neconstituționalitate indicată de Administrația Națională Apele Române, prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, și a constatat că Legea 42/2010, privind darea în administrarea autorităților administrației publice locale a unor bunuri aflate în domeniul public al statului, este neconstituțională, în ansamblul său. Din cauza acesteia, în 2010, Lacul Siutghiol a ajuns în administrarea consiliilor locale din Constanța, Năvodari și Ovidiu, a explicat primarul Vergil Chițac.

Astfel, ca efect al deciziei C.C.R., Consiliul Local Constanța nu mai deține dreptul de administrare asupra suprafeței de 1.077,22 ha din cuveta Lacului Sitghiol, inclusiv luciul de apă aferent, așa că a trebuit să aprobe încetarea valabilității hotărârii din aprilie 2019 prin care s-a permis închirierea cuvetei lacului pentru diferite activități. Din acest motiv, vor fi reziliate și contractele cu firmele care au închiriat părți din cuveta Siutghiolului și din luciul său de apă. Cum ar fi cel cu JT Water Sports SRL , firma lui Jean Paul Tucan. Acesta a amenajat în zona Hotelului Delta un parc acvatic, iar la sfârșitul lui 2020 se pregătea să amenajeze și un centru de agrement nautic aici. Acum va rămâne fără contractul cu Primăria și va trebui să se îndrepte că Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, dacă aceasta va dori să închirieze cuveta lacului și luciul de apă, pentru astfel de activități.

Culmea, Tucan, prin altă firmă pe care o controlează, JT Group, a cheltuit și 1 milion de lei pentru reabilitarea și amenajarea parcului de lângă lac, aleile şi trotuarul din dreptul parcului acvatic, pentru ca zona din jurul său să arate bine, după care le-a predat înapoi Primăriei, deoarece făceau parte din domeniul public al municipiului.

Valentin ISPAS

 

2 COMENTARII

  1. Nu a reabilitat nimic. A distrus o mare suprafață de spațiu verde ( mult mai mare decât necesar) pentru alei de acces la parcul său acvatic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.