Consilierul Dan Pîndichi din Ovidiu a câștigat procesul cu ANI privind incompatibilitatea

0
837

Dan Pîndichi, actualmente consilier local în cadrul Consiliului Local Ovidiu, a fost declarat ”incompatibil” de către Agenția Naționale de Integritate (ANI), potrivit unui raport al instituției. Doar că, odată ce cazul a ajuns pe masa judecătorilor, instanța a hotărât că rezoluția Agenției se bate cap în cap cu adevărata situație de fapt, motiv pentru care a decis, pe fond, anularea raportului de evaluare.

Potrivit declarației consilierului Dan Pîndichi, reprezentanții ANI au confundat unele noțiuni, motiv pentru care s-a ajuns în această situație.

Potrivit ANI, ”în perioada 04 iulie 2017 – 05 iulie 2019 a exercitat simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului de specialitate al primarului. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 și nu a respectat dispozițiile art. 91, alin. (3), teza I din același act normativ”.

Doar că situația a stat puțin altfel. ”Eu am fost consilier local și angajat în cabinetul propriu al primarului, tot un fel de consilier, nicidecum în aparatul de specialitate al primarului. Înainte să fiu angajat, primăria a solicitat de la ANI un punct de vedere pentru a se verifica dacă sunt compatibil sau nu. Am primit un răspuns că da, sunt compatibil pentru cele două posturi. Acum, tot ei vin și spun că sunt incompatibil. Am răspunsul lor trimis, prin care mi-au confirmat, la data respectivă, că nu sunt în incompatibilitate”, ne-a declarat, în urmă cu câteva luni, Dan Pîndichi.

Pronunțarea Curții de Apel Constanța, de pe data de 19 octombrie, întărește cele spuse de Pîndichi: ”Admite acţiunea. Anulează Raportul de evaluare nr.20154/G/II/14.07.2020 întocmit de Agenţia Naţională de Integritate. Obligă pârâta la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată în sumă de 50 lei, reprezentând taxă judiciară de timbru. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată în încheierea de ședință.

Contactat telefonic, fostul consilier al primarului și actual consilier local, Dan Pîndichi, ne-a declarat că instanța a dat o hotărâre coreactă, așa cum ar trebuiu să fie:

Era normal să fie așa, dar sunt puțin dezamăgit de aceste demersuri ale ANI. Cred că au fost de natură politică, să mă declare incompatibil în pragul alegerilor locale. Eu oricum îmi dădusem demisia din acea funcție, pentru care am fost declarat incompatibil. Ideea e că doi inspectori ai ANI mi-au dat dreptate, au constatat că nu este caz de incompatibilitate, în timp ce al treilea a zis că sunt incompatibil. Din această cauză am ajuns în instanță. Acum să vedem dacă cei de la ANI vor face recurs”, a declarat, pentru ”Focus Press”, Dan Pîndichi. El a fost validat, recent, pentru Consiliul Local Ovidiu, din partea PNL.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.