Consilierul judeţean Gheorghe Donţu cere în instanţă prejudiciu pentru “suferinţa psihică” provocată de PSD

0
1022
Gheorghe Donțu, consilier județean PSD Constanța

La sfârșitul lunii mai a acestui an, Gheorghe Donțu, consilier județean, a fost exclus din PSD. Motivul: a votat un proiect, în cadrul unei şedinţe de Consiliu Judeţean, alături de PNL, deşi conducerea PSD transmisese aleşilor judeţeni să se manifeste împotrivă.  Decizia a fost contestată însă în instanță.

Proiectul care l-a adus pe Donţu în situaţia ingrată de a fi exclus din partid s-a referit la “repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2021 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care unitățile administrativ-teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale”.

În prezent, Donţu îşi vede nestingherit de mandatul de consilier judeţean, întrucât se aşteaptă pronunţarea instanţei. Procesul s-ar putea lungi, iar asta pentru că avocatul lui a mai depus o solicitare la instanţă, în completare, prin care se arată că Gheorghe Donţu nu înţelege motivele excluderii sale din PSD; în plus, consilierul judeţean cere şi despăgubiri de la conducerea Organizaţiei Judeţene de partid.

“Solicit completarea cererii iniţiale şi cu o cerere de obligare în solidar a pârâţilor la plata de daune morale. Prejudiciul reprezintă suferinţa psihică suferită de subsemnatul urmare a excluderii din PSD după mai bine de 30 de ani de contribuţie… în primul rând sufletească, dar şi determinat de impactul pe care l-a avut asupra mea mânjirea imaginii publice, în faţa cetăţenilor constănţeni, prin aceste măsuri abuzive (…)”, se arată în documentul depus de Donţu, de dată recentă, la instanţă. În acelaşi document, Donţu face referire la faptul că este fondator al PSD, încă de când acest partid era FSN. În toţi aceşti ani, susţine Donţu, nu a fost sancţionat niciodată, a fost consilier municipal în legislaturile 2000-2004, 2016-2020, consilier judeţean în prezent, viceprimar în 2003-2004 şi preşedinte al Organizaţiei de Pensionari din cadrul PSD Constanţa.

Daunele morale pretinse de Donţu se ridică la 20.000 de euro; banii ar urma să îi achite cei care au votat pentru excluderea sa din partid, adică membrii Biroului Permanent Judeţean. Pentru a demonstra instanţei că a fost prejudiciat şi a suferit, Donţu cere să îi fie admisă o expertiză extrajudiciară psihologică, precum şi martori.

“Dacă voi câştiga, voi dona banii unei grădiniţe sau, în orice caz, vor fi utilizaţi în scopuri caritabile”, a declarat, pentru Focus Press, Gheorghe Donţu.

Alexandra CUCU

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.