Gheorghe Donțu, exclus din PSD. Nicoleta Bercaru și Adrian Bereș au scăpat

0
686
Gheorghe Donțu, consilier județean PSD Constanța

În urma ședinței de îndată a P.S.D. Constanța de vineri, 28 mai a.c., Gheorghe Donțu a fost exclus din partid. Nicoleta Bercaru și Adrian Bereș au scăpat ca prin urechile acului.

Pesediștii constănțeni s-au întâlnit de urgență vineri, 28 mai a.c., pentru a discuta propunerea de excludere din partid a lui Gheorghe Donțu, Nicoleta Bercaru și Adrian Bereș, toți trei consilieri județeni. Dezbaterile au fost aprinse: ședința a durat aproximativ patru ore.

Potrivit unor surse din interiorul partidului, conducerea P.S.D. Constanța a fost nemulțumită de votul acestora în ședința Consiliului Județean Constanța de miercuri, 26 mai a.c., în cazul Proiectului de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2021 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care unitățile administrativ-teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Gheorghe Donțu a votat pentru acest proiect de hotărâre, Nicoleta Bercaru nu a votat, iar Adrian Bereș s-a abținut.

Din acest motiv, s-a propus excluderea lor din P.S.D. Constanța, dar în urma votului, propunerea a fost aprobată doar în cazul lui Gheorghe Donțu.

„Am auzit că am fost exclus din P.S.D., aștept cu interes motivarea partidului și apoi voi vedea dacă mă adresez instanței.

Trebuie să fi făcut o greșală gravă ca să fiu exclus din partid, nu? Și trebuie să primesc o explicație corectă, reală și legală“, ne-a declarat Gheorghe Donțu.

Nicoleta Bercaru ne-a precizat că a votat și în cazul acestui proiect, la ședința C.J.C., dar votul său nu s-a înregistrat, nu a apărut în sondajul on-line, având în vedere că aceasta s-a desfășurat în sistem de videoconferință.

„A fost o chestiune tehnică. Eu am votat împotrivă, dar votul nu a apărut, iar eu nu am realizat în acel moment“, ne-a declarat Nicoleta Bercaru.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.