Consilierul local PNL Popa cere demisia directorului Direcției Financiare a Primăriei Constanța, Marcela Frigioiu

0
421

În cadrul ultimei ședințe a Comisiei de specialitate nr. 1 a Consiliului Local, alesul local Teodor Popa i-a adus mai multe acuzații Marcelei Frigioiu, directorul Direcției Financiare a Primăriei Municipiului Constanța, și chiar a vorbit de o demisie de onoare a acesteia.

În cadrul ultimei ședințe a Comisiei de specialitate nr. 1 a Consiliului Local, directorul executiv Marcela Frigioiu a fost prezent pentru a oferi detalii cu privire mai multe proiecte de hotărâre inițiate de primarul Vergil Chițac și care vor fi votate în ședința C.L.M. de vineri, 23.04.2021, pentru a obține avizul acesteia.

Imediat ce Frigioiu a terminat de prezentat Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului local pe anul 2021, consilierul local P.N.L. Teodor Popa i-a adus mai multe acuzații acesteia, mai ales că nu respectase o decizie anterioară a Comisiei, de a li se trimite membrilor săi proiectul de buget înainte de a fi publicat pe site-ul Primăriei.

„Acum două ședințe de Comisie, când dumneavoastră ați venit și ați prezentat anumite proiecte de hotărâre, v-am rugat, împreună cu domnul viceprimar, ca înainte de a fi publicat pe site-ul Primăriei, bugetul să ne fie trimis și nouă, la Comisie. Lucru care nu s-a întâmplat.

Nu înțeleg, doamna director, de unde atâta desconsiderare față de membrii Comisiei 1 și față de consilierii locali, în general. Dumneavoastră, de fapt, nu ne faceți un afront nouă, ci faceți un afront cetățenilor Constanței care ne-au votat pe noi

Nu înțeleg de ce tot timpul trebuie să ne blocați activitatea, tot timpul trebuie să veniți cu un fel de lucruri care să ne pună într-o lumină proastă, pentru că nimeni nu înțelege că noi avem cu dumneavoastră o problemă. Cetățeanul pe noi ne ceartă, că noi nu îi dăm informația care trebuie. Iar dumneavoastră, tot timpul, nu faceți altceva decât să ne boicotați activitatea.

Eu unul nu pot să mai spun nimic pentru că vă supărați foarte repede pe mine ori de câte ori vă spun un lucru care pe mine mă deranjează și poate și pe membrii Comisiei 1.

Nici măcar nu cred că v-ați gândit vreodată să vă depuneți o demisie de onoare, în sensul că cel puțin eu unul nu văd că între Comisia 1 și Direcția financiară este o conlucrare cât de cât corectă.

Atâta timp cât eu, membru al Comisiei 1 Buget-Finanțe, preiau proiectul de pe pagina Primăriei înseamnă că suntem undeva deoparte.

Sunt deosebit de mâhnit de faptul că lucrați așa cum lucrați cu noi“, a acuzat Teodor Popa.

Marcela Frigioiu, însă, nu a avut nicio reacție, niciun răspuns, susținând apoi, după alte întrebări ale consilierului Popa cu privire la bugetul pentru 2021, că pe acesta nu îl aude, ședința desfășurându-se în sistem videoconferință.

„Eu nu vă aud, se aude extrem, extrem de slab. Pur și simplu, nu vă aud“, i-a spus Marcela Frigioiu lui Popa la un moment dat, când a fost atenționată de Dumitru Cargheorghe, președintele Comisiei 1, de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanțe și administrarea domeniului public și privat al municipiului Constanța, că Teodor Popa i-a pus mai multe întrebări.

Ciudat, pe Caragheorghe și pe Ionuț Rusu îi auzea foarte bine Marcela Frigioiu.

Oricum, nici măcar când, apoi, alesul local U.S.R. i-a transmis, pe scurt, acuzațiile lui Popa, la care și el a achiesat, directorul executiv al Direcției Financiare nu a avut niciun răspuns. Liniște, tăcere și s-a trecut mai departe, ceilalți consilieri locali prezenți tăcând și ei mâlc, de asemenea.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.