Consilierul Răsăuțeanu propune Bebe Trusou

0
168

Consilierul local Costin Răsăuțeanu a depus un proiect de hotărâre pentru acordarea unui pachet de produse pentru fiecare nou-născut din Constanța.

PSD-istul Costin Răsăuțeanu susține că trebuie încurajată creșterea natalității, mai ales în pandemie. Consilierul local propune ca fiecare nou-născut din Constanța să primească un trusou, iar produsele să fie ambalate într-o cutie de carton special care să poată fi folosită ca pătuț

„Am depus proiectul de hotărâre privind acordarea unui pachet cu produse de #calitate pentru nou-născuţii din Constanța, denumit BEBE TRUSOU.

Pandemia a avut ca efect un număr semnificativ de victime și a provocat un șoc economic fără precedent, cu un impact social foarte ridicat. De aceea, sunt necesare măsuri urgente la nivel regional, naţional şi local pentru reducerea acestui impact asupra populaţiei.

Una dintre cele mai afectate categorii de persoane este cea a mamelor. Cheltuielile necesare pentru satisfacerea nevoilor nou-născuţilor sunt foarte ridicate, iar cota alocată acestora, din totalul veniturilor unei familii, este din ce în ce mai scăzută ca urmare a creşterii preţurilor, în ultimul an, la energie/utilităţi şi la alte produse.

BEBE TRUSOU va asigura produse alese pentru promovarea sănătății și a stării de bine a copilului, şi vor fi de calitate superioară, ambalate într-o cutie de carton special, care va putea fi folosită ca pătuț până la împlinirea vârstei de aproximativ 6 luni.

În baza unei cereri, pachetul cu produse va fi trimis la domiciliul solicitantului“, a declarat Costin Răsăuțeanu.

Rămâne de văzut când va fi votat acest proiect de hotărâre și dacă va fi adoptat.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.