Consiliul Județean Constanța l-a concediat pe Boris Parpală, după ce acesta a fost condamnat definitiv

0
657

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, a semnat dispoziția de încetare de drept a raportului de serviciu al lui Boris Parpală, după ce acesta a fost condamnat definitiv.

Fostul director executiv al Direcției de Agricultură Constanța, Boris Parpală, a fost condamnat definitiv, la trei ani și patru luni de închisoare cu executare, pentru operațiuni financiare ilegale, precum acte de comerț incompatibile cu funcția și încheierea de tranzacții financiare utilizând informații obținute în virtutea funcției, cât și transmiterea fictivă a părților sociale, în scopul sustragerii de la urmărirea penală.

Inițial, Boris Parpală a fost condamnat de Tribunalul Constanța la cinci ani și trei luni de închisoare, dar magistrații Curții de Apel Constanța i-au redus pedeapsa.

Potrivit D.N.A., în perioada 2012 – 2015, ca urmare a influenţei şi autorităţii conferite de funcţiile pe care le-a deţinut în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi în cadrul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Judeţului Constanţa, acesta a „convins“ 22 de primari din județul Constanța să încheie contracte cu S.C. Fatum Consulting S.R.L., pentru realizarea unor strategii de dezvoltare a localităților. Pentru documentele „inutile și pe care Primăriile nu le-au folosit“, firma administrată de către Boris Parpală ar fi primit 2,27 milioane de lei. Potrivit procurorilor D.N.A., acesta pretindea între 15.000 și 61.500 de lei de la Primării, bani care erau acordați, ulterior, de Consiliul Județean Constanța.

Toate fondurile obținute au fost, ulterior, investite de Parpală într-o livadă pe care a înființat-o pe un teren concesionat din județul Constanța.

Mai mult, inculpatul a înregistrat în contabilitatea firmei sale operaţiuni fictive şi cheltuieli nereale, pentru a diminua baza impozabilă, rezultând, astfel, prejudicierea bugetului de stat cu suma de 445.831 de lei, reprezentând impozit pe profit şi taxă pe valoare adăugată.

Apoi, Boris Parpală a transmis în mod fictiv părţile sociale deţinute în cadrul S.C. Fatum Consulting S.R.L. către o persoană, deşi ulterior a continuat să beneficieze de activitatea societăţii şi a continuat să efectueze operaţiuni comerciale în numele acesteia, cu scopul îngreunării urmăririi penale

După condamnarea definitivă, Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, a semnat dispoziția de încetare a suspendării de drept a raportului de serviciu și de încetare de drept a raportului de serviciu al lui Boris Parpală, care ocupa funcția de inspector, clasa I, grad profesional superior, în cadrul Compartimentului Dezvoltare Județeană, Sănătate, Sport și Învățământ din cadrul Direcției de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.