Consiliul Judeţean Constanţa se ocupă de cadastrarea drumurilor judeţene, pentru a se putea apuca de reabilitări

0
363

În judeţul Constanţa încă există drumuri de pământ, deşi sunt încadrate la categoria “drumuri judeţene” sau altele, tot din această categorie, care nu îndeplinesc condiţiile din punct de vedere al dimensiunilor (lăţime).

Intervenţia Regiei Judeţene de Drumuri Constanţa este condiţionată şi de cadastru, care în anumite cazuri lipseşte. “Nu poţi să te apuci de o lucrare pe un drum, dacă nu ai cadastru. Sunt zone unde există suprapuneri. La fel, nu îl poţi lăţi dacă nu ştii cine este proprietarul din zonă, pentru a te înţelege cu acesta că este nevoie de o bucată din terenul lui pentru a lărgi un drum”, a precizat, pentru Focus Press, Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Pentru a rezolva asltfel de situaţii, Consiliul Judeţean Constanţa a constituit o comisie alături de reprezentanţi ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, precum şi alte instituţii, care se vor ocupa de punerea în ordine a actelor care stabilesc coordonatele drumurilor judeţene.

În momentul de faţă, se va lucra la cadastrare pentru urmăoarele drumuri considerate prioritare pe lista de investiţii: DJ 393 Albeşti – Coroana (după definitivarea problemelor de cadastrare urmează a se obţine autorizaţia de construire pentru Arsa – DJ 391); DJ 226 Corbu – Săcele – Istria – Mihai Viteazu (prins în planul de modernizare, după punerea în ordine a actelor cadastrale); drumul Tariverde – Cogealac şi tronsonul Cogealac – Grădina – Pantelimon – Crucea; DJ 392 Vânători – Pecineaga.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.