Consiliul Județean Constanța vrea să preia „Casa Albă“ de pe Tomis

0
349

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a inițiat un proiect de hotărâre pentru aprobarea solicitării trecerii imobilului Palatul Administrativ din domeniul public al Statului Român în domeniul public al județului Constanța. Consilierii județeni vor decide miercuri, 21 aprilie a.c., soarta acestui proiect.

Ministerul Finanțelor a adus la cunoștința Consiliului Județean Constanța posibilitatea preluării în domeniul public al județului Constanța a imobilelor aflate în domeniul public al Statului Român, dar administrate de C.J.C. Solicitarea ministerului de la începutul lunii martie a.c. a venit în urma interpretării Deciziei nr. 1/2014 a Curții Constituționale, care a statuat că „nu există raporturi de subordonare între Guvern, în calitate de administrator general al bunurilor aparținând domeniului public al statului, pe de o parte, și un Consiliul Local, pe de altă parte“. Curtea a reținut că imposibilitatea juridică de constituire a dreptului real de administrare indică faptul că intenția de reglementare vizează transmiterea dreptului de proprietate.

Deoarece Palatul Administrativ de pe Bulevardul Tomis se află în administrarea C.J.C. din 2013, președintele Mihai Lupu a inițiat un proiect de hotărâre pentru aprobarea solicitării trecerii acestuia din domeniul public al Statului Român în domeniul public al județului Constanța.

Valoarea imobilului de trei etaje, o suprafață construită de 12.013mp și una a terenului de 23.865mp este de 71.635.095,6 lei.

Consilierii județeni vor vota acest proiect de hotărâre miercuri, 21 aprilie a.c.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.