Consiliul Județean Constanța vrea să redeschidă biblioteca din Coiciu

0
227

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a convocat o nouă ședință ordinară pentru data de 13.12.2021. Consilierii județeni vor vota și un proiect de hotărâre privind schimbarea destinației imobilului „Clădire – Filiala 1 Constanța“ de pe strada Izvor.

În aprilie 2018, fostul sediu al filialei Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman“ din Coiciu scăpa de demolare, urmând să fie transformată în arhivă și spații de birouri ale Consiliului Județean Constanța. Nu s-a întâmplat, așa că noua administrație județeană a conservat clădirea de pe strada Izvor și vrea să o redeschidă ca bibliotecă.

„În urma analizării necesității asigurării accesului elevilor la fondul de carte al Bibliotecii Județene într-o zonă în care nu sunt amplasate numeroase instituții de învățământ, Consiliul Județean Constanța a adus la cunoștința bibliotecii intenția de a reabilita imobilul Clădire – Filiala 1, situat pe strada Izvor nr. 23, cu păstrarea destinației inițiale, respectiv bibliotecă, solicitând, totodată, un punct de vedere privind asigurarea funcționalității“, arată președintele CJC, Mihai Lupu, în referatul de aprobare al proiectului de schimbare a destinației acestei clădiri ce aparține domeniului privat al județului Constanța, din arhivă și birouri în bibliotecă.

Instituția de cultură și-a exprimat acordul cu privire la intenția administrației județene de a reabilita imobilul din Coiciu, formulând și propuneri de compartimentare a spațiilor.

Din acest motiv, președintele CJC a inițiat proiectul de hotărâre pentru schimbarea destinației clădirii, necesară pentru a se aloca fondurile pentru actualizarea documentațiilor tehnico-economice și pentru derularea procedurilor de atribuire a contractelor de prestări servicii și execuție lucrări de amenajare a filialei Bibliotecii Județene.

Aceasta a fost prima filială a instituției de cultură, inaugurată în 1977, inițial pe strada Poporului și apoi pe strada Izvor.

Pentru actualul proiect, Biblioteca Județeană propune amenajarea de spații de promovare a colecțiilor sale, de evenimente și expoziții, pentru organizarea unor workshopuri pentru copii, ludotecă, sală de lectură și secțiile de împrumut la domiciliu pentru copii și adulți.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.