Constanţa: 81 de cadre medicale, confirmate cu noul coronavirus de la începutul pandemiei

0
1735

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.182 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, anunţă Prefectura judeţului. Dintre acestea, au fost confirmate 81 de cazuri de infectare din rândul cadrelor medicale – de dată recentă, o clinică din Constanţa a fost închisă (detalii AICI).

Până în prezent, 32 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 835 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe). În acest moment, sunt 270 de persoane internate, dintre care 243 din județul Constanța și 27 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 524 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, un număr total de 86 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 81 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (32), asistenți medicali (35) și personal auxiliar (14).

Potrivit datelor furnizate de Prefectura Constanţa, la nivelul județului au fost incluse 534 de paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 95 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 87 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 65 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (36 – 18 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 5 ocupate).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 46 de teste RT-PCR.

M.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.