Constanța: Copiii implicați în cauze penale pot fi audiați într-un mediu mai prietenos

0
150
Camera audiere minori - Foto: Focus Press

Doar în anul 2020, peste 2000 de copii au fost victime în dosarele trimise în instanță de procurorii români. Audierea minorilor, în special a celor de vârste fragede, este dificilă în biroul procurorului sau a polițistului. La Constanța a fost inaugurată, în cursul zilei de luni, 22 februarie, a.c., prima cameră de audiere dedicată minorilor victime sau martori ai unor infracțiuni, parte din proiectul realizat de Asociația ”Zi de Bine” alături de Ministerul Public.

Camerele destinate audierii copiilor implicați în infracțiuni au fost finalizate. Acestea se află în incinta Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. O cameră este destinată audierii efective, iar cealaltă este pentru anchetatori.

Minorii sau martorii unor infracțiuni vor fi audiați într-un ambient prietenos, care să nu le afecteze din punct de vedere emoțional, așa cum recomandă chiar psihologii. Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, Gill Giulien Grigore Iacobici, este un proiect – pilot.

Cum funcționează

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.