Constanța nu se află pe lista „zonelor de risc“ a Germaniei

0
163

Autorităţile germane au actualizat, ieri, lista „zonelor de risc“ din România, pentru care se aplică restricții de circulație. Constanța nu este inclusă, dar cetății din Capitală și din alte unsprezece județe sunt obligați să se autoizoleze, dacă ajung în Germania, a anunțat M.A.E.

Iașul a inclus, ieri, pe lista „zonelor de risc“ din România pentru care se aplică restricții de circulație, iar Buzău, Galați și Vrancea au fost retrase din această categorie.

„Ca urmare a acestei actualizări, judeţul Iaşi a fost introdus în categoria de risc, iar judeţele Buzău, Galaţi şi Vrancea au fost retrase de pe lista «zonelor de risc». La acest moment, ţinând cont de aceste ultime decizii ale autorităţilor germane, alături de municipiul Bucureşti, unsprezece judeţe din România se află pe lista «zonelor de risc»: Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Dâmboviţa, Iaşi, Ilfov, Prahova, Vaslui și Vâlcea“, a anunţat MAE, într-un comunicat de presă.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, judeţele retrase din listă până în prezent sunt următoarele: Buzău (la 09.09), Galaţi (la 09.09), Gorj (la 02.09), Ialomiţa (la 20.08), Mehedinţi (la 20.08), Neamţ (la 02.09), Timiş (la 20.08) şi Vrancea (la 09.09).

Amenzi până la 25.000 de euro

Persoanele care intră în Republica Federală Germania venind din zonele de risc sunt obligate să completeze un „formular de debarcare“.  Toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care intră în Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc“ oricând în ultimele 14 zile înainte de sosire, sunt obligate să efectueze autoizolarea la domiciliu sau în alte spaţii de cazare adecvate pentru o perioadă de 14 zile de la sosire.

De la această obligativitate există două excepții: prima excepție se aplică în cazul persoanelor care prezintă un test biologic molecular pentru COVID-19 cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Germania, printr-un certificat medical tradus în limbile germană sau engleză care trebuie păstrat cel puțin 14 zile după intrare. Cea de-a doua excepție se aplică persoanelor care pot să efectueze testul în cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Germaniei, cu obligația de a respecta strict autoizolarea la domiciliu până la comunicarea rezultatului negativ al testării.

Testarea se poate face gratuit direct pe aeroport, la medicul de familie ori la autoritățile locale de sănătate, mai multe informații putând fi obținute la linia telefonică dedicată 116 117.

Pentru persoanele care prezintă simptome specifice COVID-19, excepțiile de mai sus nu se aplică. În acest caz, devine obligatorie efectuarea perioadei complete de autoizolare, indiferent dacă s-au testat sau nu.

Tranzitarea teritoriului german nu este condiționată de obligațiile mai sus-menționate. 

Pentru încălcarea acestor reguli, autoritățile germane pot aplica sancțiuni în valoare de până la 25.000 de euro.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.