Constanța: Primele vouchere din cadrul programului INFANT au ajuns la famiile și femeile singure care nu pot avea copii

0
183
Voucher program INFANT - Foto: Primăria Constanța

Mai multe cupluri și femei singure din municipiul Constanța, ce nu pot avea copii, au primit în cursul zilei de 10 august, a.c., resursele financiare necesare fertilizării in vitro. Este vorba despre programul INFANT, pe care Primăria Constanța îl derulează prin Direcția Generală de Asistență Socială.

Astfel, primele 50 de vouchere de 10.000 de lei au fost înmânate către famiile care se chinuie să aducă pe lume un copil. Prezent la eveniment a fost și Decebal Făgădau, cel care a inițiat acest proiect.

Știu că multă lume se uita cu scepticism la acest program. Eu vreau să vă mulțumesc pentru curaj și vă îndemn să nu abandonați. Constanța are nevoie de cât mai mulți copii, să crească, să-i auzim chicotind. Mă rog la bunul Dumnezeu să fiți sănătoși. Gânduri bune și Doamne Ajută!”, a precizat edilul.

În continuare, cei interesați se pot înscrie în programul INFANT. Cererile se vor depune la adresa de email: inscrieriinfant@dgas-ct.ro. Beneficiari pot fi femeile singure sau cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical.

Documente necesare:

  1. solicitare pentru înscriere (formular 2);
  2. adeverința de la unitatea sanitară parteneră (formular 1) cu indicația de FIV care atestă că solicitanții sunt eligibili pentru intrarea în programul “INFANT”;
  3. copii după actele de identitate ale solicitanților care să ateste domiciliul stabil în Constanța în ultimii 3 ani;
  4. declarația de consimțământ (formular 3) privind prelucrarea datelor cu caracter personal și consultarea bazelor de date pentru confirmarea criteriilor de eligibilitate prevăzute la art.3 pct.e.

Toate documentele trebuie să fie scanate și vizibile. Documentele necesare și Regulamentul programului “INFANT” se pot vizualiza și descărca accesând site-ul www.primaria-constanta.ro/spas secțiunea INFANT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.